Porazi Barse i Reala!

Prvi put ove sezone dva najveća španska kluba poražena u paketu - Real kući izgubio od Saragosa, a Barsa u gostima od Real Sosijedada
0 komentar(a)
Real, Foto: Reuters
Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2011. 20:33h

Borba za titulu u Španiji je odlučena još prošle sedmice remijem u "el klasiku", pa zato možda i nije čudno ono što se večeras dogodilo - poraženi su, naime, i Barselona i Real, prvi put u paketu ove sezone.

Prvo je "kraljevski klub" izgubio na svom stadionu od Saragosa, koja je pobjegla iz opasne zone, nakon čega je Barselona u finišu prepustila bodove još jednom "davljeniku" - Real Sosijedadu.

"Nisam bio sposoban da motivišem moje fudbalere. Igrali smo očajno u prvom, a u drugom poluvremenu napravili napredak. Protivnik se fantastično borio jer su mu ovi bodovi praktično značili opstanak", rekao je Žoze Murinjo, koji je kao i u sva tri meča protiv Barselone završio utakmicu sa igračem manje - u 87- minutu drugi žuti karton dobio je Rikardo Karvaljo.

Kristijano Ronaldo nije bio u timu (ljubio se sa djevojkom Irinom u svečanoj loži), ali će biti spreman za utorak i posljednji "el klasiko" u sezoni.

"Odluka da ne igra bila je moja", dodao je Murinjo.

Sa Mesijem u timu, Barselona je na gostovanju Sosijedadu vodila u prvom poluvremenu golom Alkantare, ali se u finišu smilovala i omogućila Baskijcima da pobjegnu iz opasne zone.

Barselona četiri kola prije kraja i dalje ima osam bodova više od Reala.

Rezultati:

Real Sosijedad - Barselona 2:1 (Ifran 71, Prieto (penal) 82 - Alkantara 29)

Real Madrid - Saragosa 2:3 (Ramos 62, Benzema 85 - Lafita 41, Fernandez (penal) 55, Lafita 77)

Deportivo - Atletiko Madrid 0:1 (Aguero 80).

Nedjelja:

Almerija - Sevilja

Levante - Sporting Hihon

Malaga - Erkules

Rasing - Majorka

Viljareal - Hetafe

Osasuna - Valensija

Ponedjeljak:

Espanjol - Atletik Bilbao

Bonus video: