Petrović: Neki ne mogu da prežale što nisu u Budućnosti

Plavi su postigli po jedan pogodak u oba poluvremena, stigli da promaše i jedanaesterac, ali na kraju zasluženo slavili i ostali u šampionskoj trci sa Budvanima.
125 pregleda 0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2011. 19:29h

Ne tako ubjedljivo kao Mogren, Budućnost je upisala prvi trijumf nakon tri sušna kola. Plavi su pod Goricom rezultatski lako savladali Mladost, uz nešto bolje izdanje u odnosu na igre tokom cijele sezone.

Međutim, i dalje je bilo previše grešaka, posebno iskusnijih igrača, bezidejnosti u napadu, ali Saša Petrović na kraju je bio zadovoljan. Plavi su postigli po jedan pogodak u oba poluvremena, stigli da promaše i jedanaesterac, ali na kraju zasluženo slavili i ostali u šampionskoj trci sa Budvanima.

- Zadovoljan sam pobjedom, protiv opasnog rivala. Mislim da je bilo puno dobrih stvari, da ima napretka, ali moram da ponovim da je ovo ekipa u stvaranju. Kada sam došao promijenili smo 12 igrača, ukazali smo šansu mladim igračima, jer je to jedini put. Danas je među 18 fudbalera u protokolu, čak 14 poniklo u školi Budućnosti. Na to sam posebno ponosan – rekao je Saša Petrović.

Budućnost je morala dobro da se potrudi kako bi slomila otpor veoma motivisanog rivala. Gosti su tokom većeg dijela meča bili ravnopravan protivnik, a u nekoliko situacija mogli i ozbiljnije da zaprijete Dragojeviću.

Već u trećem minutu Savićević je najavio žestok otpor Mladosti, odličan prodor po lijevoj strani, ali na kraju bez opasnosti po gol Budućnosti.

Samo pet minuta kasnije Budućnost je mogla do vođstva - duga lopta za Petra Vukčevića, koji ove polusezone definitivno nema sreće, ali ni koncentracije, kod zicer situacija. Ovoga puta je previše oklijevao pa je šansa propala.

Dva minuta kasnije dobro su kombinovali Vuković i Vukčević, ali je Bošković šutirao preko gola. Nalet Budućnosti prekinuo je Merdović, koji je na centaršut Tomića, volejom gađao preko gola, da bi u 15. minutu Tomić namjestio šansu Savićeviću, koji je takođe bio neprecizan.

U 29. minutu ponovo je Budućnopst bila opasna - korner Vukovića i neprecizan udarac Vukčevića.

Šest minuta kasnije penal za domaće, nakon što je Šofranac oborio Petra Vukčevića. Kapiten Ivan Vuković je preuzeo odgovornost, dobro šutirao, ali je sjajno intervenisao Marčelja i spasio svoju mrežu.

Ipak, plavi nisu posustajali. U 39. minutu dobro su kombinovali Orahovac i Mugoša, sve to, međutim, upropastio je Mazić.

I onda tri minuta prije pauze Budućnost dolazi do vođstva. Mugoša je sve sam odradio - ulaz i precizan udarac sa 20-ak metara i plavi vode.

U nastavku Petrović je napravio nekoliko izmjena, u igru su ušli Golubović, Đikanović i Kalezić, ali su prvi zaprijetili gosti. Savićević je kreirao šansu za Radulovića koji je, međutim, loše šutirao.

Kod gostiju je u drugom poluvremenu zaigrao i Radislav Sekulić, nekadašnja uzdanica Budućnosti, koji je u 53. minutu bio u prilici, ali je odbranio Dragojević.

Sekulić je i u 65. minutu bio opasan po domaću ekipu - dobar trzaj glavom, ali siguran je bio i Dragojević.

Ipak, Budućnoast je lako privela meč kraju – u 85. minutu Vuković je bio u prilici, nakon asistencije Petra Vukčevića, od svega samo korner, da bi minut prije kraja Orahovac otklonio sve dileme oko pobjednika – upravo je iskusni napadač pokrenuo kontru, uslijedio je dupli pas sa Golubovićem i rutinska realizacija za 2:0 i nastavak potjere za liderom.

- Evidentno je da mladi igrači konstanto napreduju, da je normalno da ima oscilacija, ali mislim da smo na pravom putu. I stvaramo ekipu, i podmlađujemo ekipu, a borimo se za titulu. Treba biti realan, treba pružiti podršku tim mladim momcima, mnogi od njih će daleko dogurati – rekao je Petrović.

Budućnost je, za igru protiv Petrovca prije dvije sedmice dobila pohvale selektora Kranjčara, ali je prošle sedmice, malo i kroz šalu, trener Mogrena Brano Milačić kazao da zahuktali Rudar sigurno neće stići Mogren, ali možda hoće Budućnost na drugom mjestu. Na pitanje novinara da prokomentariše te riječi, Saša Petrović je odgovorio:

- Moj stil, a to je i kodeks ponašanja trenera, da se ne bavim drugim ekipama. To što on radi, to je njegov problem. Mnogo mi je draži komentar jednog cijenjenog stručnjaka kakav je crnogorski selektor, nego nekih ljudi koji ne mogu da prežale što nisu u Budućnosti.

Bonus video: