Skupljate li sličice: Evo koliko je potrebno novca da bi se popunio album Rusija 2018

Da bi imali baš puno sreće potrebno je otvoriti najmanje 137 pakovanja, jer se u jednom pakovanju nađe pet naljepnica/sličica, a da ne dobijete duplikate
72 pregleda 1 komentar(a)
panini, Foto: Printscreen
panini, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.04.2018. 15:37h

Skupljanje sličica aktera velikih fudbalskih takmičenja, posebno Svjetskih prvenstava, nekada je bio omiljeni hobi ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U doba digitalizacije, ovaj tradicionalni vid zanimacije, koji kasnije preraste u lijepa sjećanja, nije izgubio svoju draž, pa je svaka nova serija, koju na tržište izbaci „Panini“ događaj prve vrste.

Ovogodišnji album za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sadrži naljepnice 32 ekipe, koje su izborile plasman. Ukupno 682 sličice treba da bi se popunio album sa igračima, trenerima, grbovima, stadionima i još mnogo toga.

Da bi imali baš puno sreće potrebno je otvoriti najmanje 137 pakovanja, jer se u jednom pakovanju nađe pet naljepnica/sličica, a da ne dobijete duplikate.

Pakovanje jedne kesice košta 65 centi, što znači da je potrebno minimum 89 eura.

Ali, profesor Pol Harper je izračunao koliko bi trebalo kupiti kesica i koliko jedan zaljuljenik ima kod sebe duplikata. On je procijenio da bi prosječni kolekcionar morao da ima 4.832 naljepnice ili 967 pakovanja, odnosno 628 eura kako bi popunio jedan album.

Ova brojka drastično pada, ako u grupi ima deset ljudi sa kojim bi mogli da se zamijene duplikati, a on je izračunao da se ni u tom slučaju ne može proći jeftinije od 200 eura. Tom temom su se bavili i još neki profesori sa Univerziteta u Kardifu i došli do sličnih brojki.

Nakon ovih tvrdnji, iz „Paninija“ su se odmah oglasili i saopštili da su spremni pomognu kolekcionarima i da ih upute kako doći do naljenica koje im nedostaju.

„Ako imate poteškoća u razmjeni vaših duplikata, možete nama poslati sve naljepnice koje vam nedostaju. Naučnici su tako izračunali, ali mislimo da nije baš toliko teško popuniti album. Živimo u doba, u kome je zahvaljujući internetu dosta toga moguće. Svjedoci smo da već postoje mnoge grupe na društvenim mrežama, koje kolekcionarima nude mogućnost razmjene naljepnica.Takođe, već postoje i sajtovi koji su tome posvećeni. Ne samo za ovaj album nego i za mnoge prethodne. Imamo i aplikacije za telefone, sve činimo da olakšamo našim kolekcionarima“, saopšteno je iz Paninija.

Bonus video: