Meč sezone za domaćina

"Nama je svaki naredni meč derbi. I sa takvim pristupom dočekujemo Cetinjane", naglasio je trener Mornara Ljutica.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2011. 11:43h

Uspješna serija bez poraza za Barane je prekinuta u prethodnom kolu u Golubovcima. Možda i najvažniji meč ove polusezone Mornar će odigrati na domaćem terenu sa jednim od direktnih konkurenata u borbi za prvoligaški status bez baraža.

Na „ Topolicu“, naime, stiže Lovćen, ekipa sa kojom su izabranici Borisa Ljutice ove sezone znali da odigraju dobro. Priča je sada ipak znatno drugačija, znatno teža jer u timu neće biti ubojitog Jovovića, a najvjerovatnije i veziste Kasapija.

”Gosti su u dobroj formi, vezali su nekoliko povoljnih rezultata, i dolaze da odigraju najbolje što umiju i znaju. Nekako po navici naši mečevi su bili otvorenog garda, sa velikim brojem prilika i golova. Naročito ovaj poslednji koji je odigran na Cetinju. Nama je svaki naredni meč derbi. I sa takvim pristupom dočekujemo Cetinjane. Veliki problem je odsustvo napadača Jovovića zbog kartona. Međutim, koga nema bez njega se može i mora. Imamo obavezu da pred domaćim navijačima pružimo svoj maksimum”, naglasio je trener Mornara Ljutica.

Pobjeda u Baru danas definitivno bi riješila sve brige fudbalera Lovćena, jer bi se na taj način na šest bodova odvojili od zone baraža. A imajući u vidu da timovi koji su na tabeli iznad Cetinjana, Dečić i Mladost u ovom kolu gostuju Mogrenu i Budućnosti, tako da bi sa pobjedom riješili probleme oko opstanka.

“Teren na Topolici nije u dobrom stanju, što nam neće odgovorati, jer forsiramo pas igru. Međutim, ne tražimo alibi. Ako ponovimo izdanja iz prethodnih mečeva i nastupimo sa istim žarom i motivacijom, mislim da ni povoljan rezultat neće doći u pitanje. Međutim, ni bod ne bi bio loš, jer bismo zadržali tri boda više u odnosu na zonu baraža. Ipak, ne kalkulišemo, cijenimo kvalitet Barana, naročito njihove igre u posljednjih nekoliko kola, ali ćemo pokušati da izvučemo trijumf”, kaže lijevi bek Lovćena Mirko Radišić.

Vjerovatni sastavi

Mornar (4-4-2): Masoničić, Tomašević, Vojvodić, Petrović, Obradović, Vuković, Dopuđ, Bokan, Lalević, Mirković, Peričić.

Lovćen (4-4-2): Radulović – Mirković, Belada, Ćetković, Radišić – Lopičić, Kaluđerović, Pejaković, Bogdanović – Jablan, Aleksić.

Bonus video: