Za Nikšićane sve osim pobjede ravno katastrofi

Ako izostane pobjeda, mogu to slobodno reći, jednom nogom bićemo u drugoligaškom društvu”, kazao je golman Nikšićana Boris Lakićević.
0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 29.04.2011. 10:17h

Četa Dragana Mijanovića učiniće sve da se iskupi za dva uzastopna poraza – svaki drugi rezultat osim pobjede na meču protiv Petrovca bio bi ravan katastrofi. Dakle, Nikšićani su spremni da daju maksimum, protiv tima koji pruža dobre partije i zna da igra na rezultat. Istina, kraj Bistrice su svjesni da ih čeka težak meč u kojem moraju da nadmaše sebe nebi li spasili sezonu prepunu oscilacija i neočekivano loših rezultata.

“Učinićemo sve da zabilježimo pobjedu protiv Petrovca.Bićemo pod velikim psihološkim pritiskom, ali takvo stanje nas prati od proljećnog dijela šampionata. Poštujemo protivnika koji u drugom dijelu sezone pruža dobre partije. Vjerujem da ćemo agresivnom i obazrivom igrom stići do pobjede. Uostalom, samo nam ona produžava nadu da možemo stignemo do cilja. Biće teško, ali se unaprijed ne smijemo predati. Nadam se da će i navijači, pored svih razočarenja koje smo im priredili ove sezone, doći da nas podrže. U ovom trenutku njihova podrška prijeko nam je potrebna. Igramo na domaćem terenu, i nemamo pravo na kiks. Ako izostane pobjeda, mogu to slobodno reći, jednom nogom bićemo u drugoligaškom društvu”, kazao je golman Nikšićana Boris Lakićević.

Zbog parnih kartona pravo nastupa u današnjem meču nema defanzivac Sutjeske Mirko Durutović.

Nakon remija sa liderom na domaćem terenu u posljednjoj prvenstvenoj rundi, Petrovac važne bodove spasa mora tražiti na teškom gostovanju u Nikšiću protiv ekipe kojoj“ gori„ pod nogama. Svjesni su izabranici Milorada Malovrazića da ih očekuje težak posao, i rival koji mora pokušati da stigne do sva tri boda. Gosti će u ovom meču zaigrati bez pravih lijevaka. Zbog kartona u timu neće biti Grovca i Čelebića.

”Naporan ritam mečeva u prethodnom periodu ostavio je traga. Sa druge strane, nekoliko fudbalera je imao odmor u revanš susretu polufinala Kupa. Sutjeska je ekipa koja ima istoriju i tradiciju u crnogorskom fudbalu, a nalaze se u zaista nezavidnoj situaciji. Imaju rezultatski imperativ, moraće da se otvore i pokušaju da što ranije stignu do gola. Imamo i mi svoju računicu i jasnu viziju kako da stignemo do bodova”, istakao je čuvar mreže Petrovca Pavle Velimirović.

Vjerovatni sastavi

Sutjeska (4-4-2): Lakićević, Dubljević, N. Dževerdanović, Krivokapić – J. Nikolić, Bulajić, Kasalica, Pejović – Bakoč, Marković.

Petrovac (4-4-2): Velimirović, Stanišić, Mihailović, Novović, Mikijelj, Jovanović, Golubović, Kacić, Muhović, Zvicer, Milić.

Bonus video: