Vembli će biti Mesijeva kruna karijere

"Sve što još treba da uradi je da stavi prste na trofej svjetskog prvaka. Tada će biti najbolji ikada", komentarisao je Mario Kempes
0 komentar(a)
mesi_1, Foto: REUTERS
mesi_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.04.2011. 07:43h

Leo Mesi je na putu da postane najbolji fudbaler koji je ikada hodao planetom, utisak je selektora Argentine Serhija Batiste, ali ne samo njega.

"Mesi nije uradio ništa što već ranije nismo znali o njemu. Samo je potvrdio genijalnost. Ubijeđen sam da ćemo jednog dana pričati o njemu kao o najboljem fudbaleru svih vremena, većem čak i od Pelea i Maradone", kazao je Batista, saigrač Dijega Maradone i “svjedok” njegovog gola protiv Engleza na Mundijalu u Meksiku 1986. godine.

Pogodak Lea Mesija protiv Reala u srijedu veče možda nije u rangu čuvenog slaloma Maradone, ali definitivno spada među deset najvećih majstorija koje su ikada viđene na fudbalskim stadionima.

"Dok sam napuštao stadion, govorio sam sebi: Hvala ti bože što si stvorio Mesija!"

U srijedu veče slavilo se na ulicama Barselone, “Plaza da la Katalunja” bila je dupke puna, ali jednako oduševljenje vladalo je u Buenos Ajresu. Sve zbog Mesija...

"Sve što još treba da uradi je da stavi prste na trofej svjetskog prvaka. Tada će biti najbolji ikada", komentarisao je Mario Kempes, napadač koji je predvodio Argentinu do titule prvaka svijeta 1978. godine.

O Mesijevog genijalnost ne govore samo driblinzi. Dovoljno je pogledati brojke - ove sezone je odigrao ukupno 50 utakmica za Barcelonu i postigao čak 52 gola, uz 23 direktne asistencije za gol!

U prvenstvu je na 30 utakmica postigao 31 gol, u Kupu Kralja je sedam mečeva isto toliko puta bio strijelac, dok u Ligi šampiona takođe ima stopostotan učinak: 11 pogodaka u 11 utakmica! Tu su i dva gola na tri utakmice Superkupa, te stotine driblinga, udaraca, dodavanja...

I više nema nikakve dileme - danas nema boljeg fudbalera na svijetu. Trebelo bi da se dogodi čudo pa da Mesi ne osvoji treću uzastopnu Zlatnu loptu “Frans fudbala”.

“Prepreka” je samo Mančester junajted - više je nego izvjesno da će se 27. maja na Vembliju odigrati repriza finala iz Rima 2009. godine.

S tim što je ekipa Pepea Gvardiole sada još veći favorit, nego što je bila tada, kada su Semi Eto i (ponovo) Leo Mesi “slomili” Aleksa Fergusona.

Bonus video: