MASOVNI FUDBAL

Delegacija Grassroots programa boravila u Baru

"Bar je grad koji u organizacionom smislu kada je fudbal u pitanju prednjači u Južnoj fudbalskoj regiji", istakao šef Grassroots programa u Crnoj Gori, Zoran Mijović
0 komentar(a)
drug, Foto: Mehović
drug, Foto: Mehović
Ažurirano: 28.04.2011. 17:07h

Delegacija FSCG na čelu sa Zoranom Mijovićem, šefom Kancelarije “GrassRoots” programA u Crnoj Gori, koji se realizuje pod okriljem Uefe, boravila je danas u Baru.

Cilj posjete je vezan za afirmaciju školskog, ženskog i amaterskog fudbala, kao i za prestižno amatersko takmičenje u malom fudbalu u ovom lučkom gradu , “Kalamper Biznis ligu”, koja je ove godine nadmašila sva očekivanja i dokazala sav svoj organizacioni potencijal."Bar je grad koji u organizacionom smislu kada je fudbal u pitanju prednjači u Južnoj fudbalskoj regiji. Otuda je i potpuno logično da naša prva zvanična posjeta bude organizovana baš u ovom gradu. Izgradnjom modernog pomoćnog terena koji su finansirali FSCG i Opština Bar stvoreni su preduslovi za razvoj fudbala kako ženskog i muškog, tako i školskog i onog koji je vezan za veterane. Barska biznis liga je pravi model kako jedna kvalitetna amaterska liga koja okuplja veliki broj učesnika može biti organizovana i u drugim gradovima Crne Gore, a ne samo u Podgorici i Baru. Namjera nam je da u narednom periodu, u domenu naših mogućnosti pomognemo ovako uspješne poduhvate nabavkom rekvizita i opreme. Zaista sam prijatno iznenađen onim što sam vidio, i nadam se da će se ovaj uspješni model implementirati i u drugim gradovima. Baš kao i takmičenja u školskom, ženskom i u fudbalu kojim će se baviti veterani" naglasio je Mijović.U okviru posjete Mijovića upriličen je i sastanak sa predstavnicima Opštine Bar , a potom i sastanak sa organizatorima lige i upravljačkim strukturama, kao i posjeta stadionu “Bombonjera” i praćenje nekoliko mečeva 12. kola."Na sastanku sa uvaženim gostima bilo je riječi o poboljšanju tehničkih detalja, ali i o razvoju našeg programa u ostalim gradovima. Sa 323 zvanično registrovana igrača naša liga predstavlja model i pravi primjer uspješne organizacione strukture, u kojoj svako zna svoj posao. Imamo dva ranga takmičenja, sa 26 timova koji učestvuju i nekoliko na čekanju. Zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da su čelni ljudi u FSCG koji se bave pitanjem razvoja masovnog sporta prepoznali značaj naše ideje, i ove lige koja je amaterskog tipa sa profesionalnim obrisima". naglasio je jedan od organizatora lige Adi Karađuzović.

Preporučujemo za Vas