Murinjo sedam puta sa igračem manje protiv Barselone!

Portugalski trener vodio 14 utakmica protiv Katalonaca, a u čak sedam njih je ostao s igračem manje. Uključujući i sva četiri ovosezonska “el klasika”!
0 komentar(a)
Pepe, Foto: Reuters
Pepe, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2011. 10:55h

Žoze Murinjo je već nakon plasmana u polufinale Lige šampiona cinično isticao da mora da priprema ekipu na igru s desetoricom, jer mu protiv Barselone sudije uvijek isključe barem jednog igrača.

Da nije bio daleko od istine, govori podatak da je dosad u karijeri portugalski trener vodio 14 utakmica protiv Katalonaca, a u čak sedam njih je ostao s igračem manje. Uključujući i sva četiri ovosezonska “el klasika”!

Barselona - Čelzi 2:1, 23. februar 2005.

Londonski klub je u 56. minutu ostao bez Didijea Drogbe, koji je dobio drugi žuti karton. Čelzi je u tom trenutku vodio 1:0, ali je Barsa do kraja preokrenula.

Čelzi - Barselona 1:2, 26. februar 2006.

Godinu kasnije, istorija se ponovila. Ponovo u Ligi šampiona, ponovo u osmini finala, ali ovog puta na “Stemford bridžu”. U 37. minutu je direktan crveni karton dobio Asijer del Orno zbog prekršaja nad Lionelom Mesijem. Čelzi je nakon toga poveo, ali su Katalonci opet preokrenuli.

Barselona - Inter 1:0, 28. april 2010.

Murinjov Inter je u polufinalu prošlogodišnje Lige šampiona došao na “Kamp nou” sa prednošću 3:1 iz prve utakmice. Ionako odbrambena taktika pretvorila se u totalni bunker od 28. minuta, kada je crveni karton dobio Tijago Mota zbog udarca ramenom u lice Serđija Busketsa. Barselona je pobijedila 1:0, ali je u finale otišao Inter.

Barselona - Real Madrid 5:0, 29. novembar 2010.

Bio je to prvi Murinjov “el klasiko” i najteži poraz u njegovoj trenerskoj karijeri. Serhio Ramos je isključen tek u sudijskoj nadoknadi zbog divljačkog starta nad Mesijem. To, naravno, nije uticalo na rezultat, “blaugrana” je ponizila “kraljevski klub”.

Real Madrid - Barselona 1:1, 16. april 2011.

U drugoj ovosezonskoj prvenstvenoj utakmici najvećih rivala, isključenje je u 51. minutu zaradio Raul Albiol zbog rušenja Davida Vilje u šesnaestercu. Mesi je realizovao penal, ali je Real do kraja ipak izjednačio. Murinjo je prvi put izbjegao poraz od Barselone sa desetoricom na terenu.

Barselona - Real Madrid 0:1, 20. april 2011.

Anhel di Marija je drugi žuti karton u finalu Kupa kralja dobio u posljednjim trenucima drugog produžetka, kada je Real već vodio 1:0. Madriđani su izdržali do kraja i osvojili trofej.

Real Madrid - Barselona 0:2, 27. april 2011.

Direktan crveni karton Pepeu zbog blagog prekršaja na Daniju Alvešu u sinoćnjoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. U Realu su svi uvjereni da je isključenje prestrogo i da je imalo ključan uticaj na ishod meča, budući da je u trenucima kad se igralo 11 na 11 rezultat bio 0:0.

Bonus video: