Murinjo: Hiljadu puta zašto

Zašto? Nadam se da ću jednog dana, pa makar za 20 godina, dobiti odgovor na pitanje - zašto? - ponavljao je Portugalac.
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2011. 22:39h

Sudija Volfgang Štark je u 61. minutu poslao Pepea u svlačionicu, Murinja na tribine, pa je Portugalac u društvu "obične" publike gledao kako magični Leo Mesi vodi Barselonu put Vemblija...- Šta osjećam? Želite da vam kažem šta osjećam? Ipak, bolje je da vam ne kažem. Jer, ako kažem sudiji i Uefi šta sada mislim o njima, moja karijera bila bi završena. A ja želim i dalje da budem trener - rekao je Murinjo, koji je peti put u karijeri igrao sa igračem manje protiv Barselone, a nedavno je izjavio da mu je dosadilo da se sa Kataloncima nadmeće sa - desetoricom.Pitanja novinara nisu bila potrebna, Murinjo je ponavljao samo jednu riječ - zašto?

- Zašto? Nadam se da ću jednog dana, pa makar za 20 godina, dobiti odgovor na pitanje - zašto? - ponavljao je Portugalac.

Bio je ovo treći “el klasiko” u posljednih deset dana, najmanje lijep, ali najviše dramatičan. A u četvrtom, već sa šest dana na “Nou Kampu”, vjerovatno neće biti dramatičnosti - Barselona je sinoć završila posao.

- Zašto? Cijeli svoj život proživjeću u traženju odgovora na samo jedno pitanje - zašto? Da, po završetku utakmice pitao sam sudiju - zašto? Zašto je to uradio u jednom meču koji je bio potpuno ravnopravan. Nije mi odgovorio, nije odgovarao nikome, samo se spakovao i otišao. Možda će i do kraja karijere u sebi čuvati odgovor na pitanje - zašto?

Murinjo je nakon meča otkrio i plan, koji mu je, kako kaže, pokvario sudija.

- Naš cilj je bio da držimo 0:0, a onda u finišu pojačamo napade, ali sudija nam nije dozvolio da to uradimo. Pamtim kako je Barselona otišla u finale 2009. godine. Bio je skandal na Stemford bridžu, sada je skandal na Santjago Bernabuu. Protiv takve Barselone niko nema šanse, nije mi jasno ko njima daje toliko prava i slobode.

Revanš u Barseloni narednog utorka portugalski trener odmah je proglasio “nemogućom misijom”, što nije u njegovom stilu, ali ga javnost ne pamti tako potištenog kao sinoć.

- Ići ćemo tamo sa ponosom. Bez Pepea, koji je dobio crveni karton jer nije uradio ništa, bez Serhija Ramosa koji je dobio drugi žuti katon jer nije uradio ništa, i bez trenera koji je isključen jer je samo pitao - zašto? - dodao je Murinjo na konferenciji za novinare.

Bonus video: