Del Boske zabrinut zbog tenzija oko El klasika

Del Boske je za špansku Marku rekao da je \\"zabrinut zbog svađa oko derbi utakmica i da se nada da se nesuglasice neće prenijeti u reprezentaciju\\".
0 komentar(a)
Del Boske, Foto: Reuters
Del Boske, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2011. 15:00h

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da bi na nacionalni tim mogle negativno da utiču tenzije oko derbi utakmica Barselone i Real Madrida.

Del Boske je za špansku Marku rekao da je "zabrinut zbog svađa oko derbi utakmica i da se nada da se nesuglasice neće prenijeti u reprezentaciju", pošto mnogi igrači Reala i Barselone nastupaju za nacionalni tim.

Barselona i Real Madrid će za 18 dana odigrati četiri međusobne utakmice. Prvi "El klasiko" odigran je u prvenstvu, 16. aprila, kada su ekipe podijelile bodove (1:1), a drugi prošle srijede, završen je pobjedom Reala poslije produžetaka u finalu Kupa kralja od 1:0.

Real će večeras od 20.45 biti domaćin Barseloni u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, a revanš je na programu 3. maja.

Uoči večerašnje utakmice tenzije su velike u Španiji, a verbalno su se sukobili treneri Barselone i Real Madrida Pep Gvardiola i Žoze Morinjo.

Del Boske je ponovio da reprezentaciju Španije, aktuelnog evropskog i svjetskog šampiona, krasi dobra atmosfera i da je to osnova za sve dosadašnje uspehe "crvene furije".

On nije želio da prognozira koji će od dva španska kluba igrati u finalu Lige šampiona, već je rekao da je dvomeč Reala i Barselone u polufinalu elitnog takmičenja "dobra reklama" za španski fudbal.

Bonus video: