Vignjević: Nećemo braniti rezultat iz Pljevalja

"Ostajem pri onoj procjeni nakon prvog susreta da su sada šanse za plasman u samu završnicu 55:45 odsto u korist Rudara“, kaže strateg pljevaljskog tima.
50 pregleda 0 komentar(a)
Vignjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vignjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.04.2011. 14:58h

Iako su upisali četiri uzastopne prvenstvene pobjede nakon kojih i dostizanje drugog mjesta na tabeli izgleda sasvim realno (a i prvo se nazire negdje u daljini), takođe i posao protiv Zete odradili perfektno u prvom polufinalnom Kup susretu, a uz to pokazali i da trenutno igraju najbolji fudbal u Crnoj Gori (što potvrđuje i proljećnja tabela), u Rudaru bi sve to mijenjali za pozitivan rezultat u sjutrašnjem revanšu u Golubovcima. U pozitivne rezultate, naravno, spada i svaki minimalni poraz uz makar jedan postignut gol, ali treneru Nebojši Vignjeviću ne pada na pamet da na taj način traži prolaz u finale.

„Podrazumijeva se da bunkerom ili nekom sličnom taktikom nećemo braniti onih 1:0 iz Pljevalja. To bi bilo pravo fudbalsko samoubistvo, jer je jasno da bi tako kvalitetan rival kao što je Zeta, odmah to kaznio. Ostaje zato da primjenimo naš prepoznatljivi stil koji nam i prošle i ove sezone donosi dosta uspjeha na oba fronta. Mislim da je ovog puta, za razliku od utakmice prethodne srijede, i psihološka prednost na našoj strani. Tada smo mi imali obavezu da jurimo bilo kakvu prednost a da usput sačuvamo našu mrežu. Uspjeli smo u toj namjeri i pritisak potpuno prebacili na stranu Golubovčana. Taj njihov imperativ je naš dodatni adut. U svakom slučaju, ostajem pri onoj procjeni nakon prvog susreta da su sada šanse za plasman u samu završnicu 55:45 odsto u korist Rudara“, kaže mladi strateg pljevaljskog tima.

Možda su tih deset procenata prednosti, pored ishoda prvog meča, Pljevljaci zaradili i sjajnom formom koja ih, za sada samo kod nepopravljivih optimista, vraća i u priču zvanu odbrana titule. Međutim, u klubu je svima jasno da je hepiend u toj priči, najblaže rečeno, skoro nemoguć, pa je osvajanje pehara u Kupu i dalje ostao prioritet svih prioriteta.

„Davno smo mi prokockali sve šanse da odbranimo šampionsku titulu. Zato, apsolutno suvišnim i gubljenjem vremena, smatram sva razmušljanja tipa – eh, da su nam još samo tri ili četiri boda, možda bi opet bili prvaci. Mi nemamo te bodove, Mogren ih ima čak osam više, i tu se sve završava. Mnogo je važnije i korisnije da mi svu raspoloživu energiju, i fizičku i psihičku, svo samopouzdanje koga trenutno imamo na pretek, iskažemo danas na Trešnjici i da u ukupnom zbiru budemo bolji od Zete. Vjerujem u moje momke, pa je i logično što čvrsto vjerujem da će se sve i okončati kako smo planirali i da ćemo 25. maja opet na travu pod Goricom“, optimista je popularni Vignja.

Vjerovatni sastav: Mijatović – B. Ivanović (Popović), Igumanović, Adžić, Bojić – Popović (I. Jovanović), Brnović, Vlahović, Francišković, Useni – I. Jovanović (Mrdak).

Bonus video: