Gazeta: Manćini favorit za trenera Juventusa

lavni Juventusov adut u pregovorima je Pavel Nedved, nekadašnji igrač i siva eminencija torinskog kluba, koji će navodno dobiti zaduženje da vodi razgovore
0 komentar(a)
Manćini, Foto: Reuters
Manćini, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2011. 11:47h

Trener Mančester sitija Roberto Manćini glavni je kanidat da postane novi trener Juventusa, piše "Gazeta delo sport" u današnjem izdanju.

Milanski listi se ipak ograđuje, pa navodi da bi čvrst ugovor italijanskog trenera sa Mančester sitijem, te astronomska primanja u Engleskoj, mogli da predstavljaju veliku prepreku u ostvarivanju ovog transfera.

Glavni Juventusov adut u pregovorima je Pavel Nedved, nekadašnji igrač i siva eminencija torinskog kluba, koji će navodno dobiti zaduženje da vodi razgovore oko dolaska Manćinija. Nedved još nema funkciju u Juventusu, ali se špekuliše da će uskoro dobiti fotelju u Bordu direktora.

Drugi pik uprave Juventusa je Andre Viljas Boas, trener Porta, koji je već osvojio dva pehara u Portugalu (Kup i prvenstvo) i sada grabi ka trećem (Liga Evrope). Već su ga prozvali novi Žoze Murinjo, pa torinski klub želi da ga ugrabi prije ostalih.

Treći na listi je Juventusova legenda Antonio Konte, aktuelni trener Sijene, koji je sa svojim klubom pred promocijom u Seriji A. Sljedeći na spisku je nezaobilazni Valter Macari, ali se lista ne završava na ova četiri imena...

Kako god, izgleda da su odbrojani dani aktuelnog trenera Luiđija del Nerija. Njeguvu sudbinu zapečatio je fudbaler Katanije Franćesko Lodi, golom za 2:2 u petom minutu sudijske nadoknade subotnjeg meča u Torinu.

Juventus je sada tek sedmi u Seriji A sa tri boda manje od Rome i pozicije koja vodi u Ligu Evrope.

Bonus video: