Toldo: Murinjo je najbolji trener sa kojim sam radio

"Murinjo je majstor da osvaja trofeje, ali ne samo zato što je dobar trener, već i zbog toga što je vrhunski čovjek i sjajan psiholog", rekao je Todlo.
0 komentar(a)
Toldo, Foto: Reuters
Toldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2011. 09:28h

Nekadašnji golman Intera i reprezentacije Italije Franćesko Toldo rekao je da je Žoze Murinjo najbolji trener sa kojim je ikad radio, stavivši ga na vrh poduže liste trenera na kojoj su Dino Zof, Đovani Trapatoni, Roberto Manćini i mnogi drugi.

"Murinjo je definitivno najbolji trener sa kojim sam sarađivao. Osim velikog znanja, on ima nešto više u poređenju sa ostalim trenerima", rekao je Toldo u intervju za "goal.com" uoči sjutrašnjeg el klasika u polufinalu Lige šampiona, duela Reala i Barse.

Toldo, koji se proslavio na Evropskom prvenstvu 2000. godine odbranivši Holanđanima tri penala u polufinalu, sarađivao je sa Murinjom 2009. i 2010. u Interu, kada je uglavnom bio rezerva. U tom periodu branio je na samo desetak utakmica, ali mu je i to bilo dovoljno da kaže sve najbolje o Portugalcu.

"Murinjo je majstor da osvaja trofeje, ali ne samo zato što je dobar trener, već i zbog toga što je vrhunski čovjek i sjajan psiholog", dodao je Todlo.

Upitan na koga tipuje, Real ili Barselonu, italijanski golman je odgovorio:

"Tipujem na Murinja!"

Bonus video: