KAPITEN BEZ EUFORIJE

Del Pjero: To su samo brojke

Dobro sam to obavio, ali ne želim mnogo o tome da pričam. Srećan sam što sam postigao dva gola, ali to su samo brojke", rekao je Del Pjero za Gazetu delo Sport.
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Reuters
Del Pjero, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2019. 17:59h

Sa dva gola protiv Katanije, koji, međutim, nijesu bili dovoljni za pobjedu (bilo je 2:2), kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero postao je rekorder u po broju postignutih golova za jedan italijanski klub. Del Pjero je stigao do brojke od 283 gola, i tako oborio Del Pjero (36) je tako oborio rekord Đuzepea Meace koji je za Inter postigao 282 gola.

Kapiten Rome Franćesko Toti treći je na ovoj listi sa 258 golova.

"Uradio sam šta sam uradio. Dobro sam to obavio, ali ne želim mnogo o tome da pričam. Srećan sam što sam postigao dva gola, ali to su samo brojke", rekao je Del Pjero za Gazetu delo Sport.

Del Pjero je, međutim, više pod utiskom remija sa Katanijom.

“Svi smo duboko potrešeni, i moramo naći načina da se povratimo i na pravi način završimo prvenstvo.

Kapiten Juventusa je 1993. godine iz Padove prešao u Juventus, za koji je odigrao 673 utakmice u svim takmičenjima. Protiv Katanije nam je falilo odlučnosti, mogli smo bolje u određenim situacijama. U svakom slučaju, morali smo da pobijedimo”, dodao je Del Pjero.

Prvi gol za “crno-bijele” u Seriji A postigao je 19. septembra 1993. godine u utakmici protiv Ređine. Del Pjero je postigao ukupno 204 ligaška gola, od kojih 184 u Seriji A.