Venger: Kriv sam samo ja

Ako me neko uvjeri da je moje shvatanje fudbala pogrešno, rado ću da ga promijenim. Ali, za sada mi je namjera da Arsenal i dalje igra na način koji igra godinama - rekao je Venger
65 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2011. 17:44h

Arsenal je još jednu sezonu u nizu ostao bez trofeja, a navijači polako počeli da gube strpljenje i da sve manje vjeruju u rad Arsena Vengera - čovjeka koji je od Arsenala napravio veliki klub, ali koji godinama ne može da napravi ništa veliko.

Zato je Francuz dan nakon poraza od Boltona (koji je označio kraj snovima o tituli) prihvatio krivicu, ali i ponovio da bi opet uradio isto.

- Ako me neko uvjeri da je moje shvatanje fudbala pogrešno, rado ću da ga promijenim. Ali, za sada mi je namjera da Arsenal i dalje igra na način koji igra godinama. Logično je da svi sumnjaju u vaš kvalitet kada ne pobjeđujete - rekao je Venger.

Ni podatak da od 2006. godine nije donio trofej na „Emirejts” ga ne čini manje ambicioznim.

- Imamo kvalitet, to je jasno, igračima ništa ne zamjeram. Ako je neko kriv, to sam ja. Ali, sada moramo da se izdignemo i da do kraja igramo najbolje što možemo - kazao je Venger.

Arsenal je izgubio titulu u posljednjih sedam dana u mečevima sa Liverpulom (1:1), Totenhemom (3:3) i Boltonom (1:2).

- Brojke su brojke. A one govore da smo prošle sedmice primili šest golova, da nismo pobijedili tri meča u nizu. A kada vam se to dogodi u aprilu mjesecu titula je nedostižna - istakao je menadžer „tobdžija”.

Londonski klub, po njemu, ima dovoljno moćan tim da se bori za trofeje.

- Zato me boli što se sve ovako završilo. Poludim kada se sjetim kako smo gubili neke mečeve. U mnogo utakmica je samo jedan sitan detalj bio presudan, ali rijetko kada je on bio pozitivan za nas. Pojačanja? Nemam problem da pojačam ekipu ako smatram da su pojačanja potrebna - rekao je Venger.

Bonus video: