Rangnik pred još jednom nemogućom misijom

Mislite da ćemo da igramo na 0:0? Ne, ne, idemo na pobjedu. Zašto ne bismo igrali onako kao protiv Intera u revanšu - zapitao se pred novinarima Ralf Rangnik
0 komentar(a)
Šalke, Foto: REUTERS
Šalke, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.04.2011. 15:54h

Nakon što je eliminisao u nokaut fazi prvo Valensiju, a potom i Inter, Šalke se više ne plaši nikog, pa ni velikog Mančester junajteda, tima kojem se u završnici Lige šampiona uvijek daju ogromne šanse da dođe do posljednjeg stepenika.

Junajted je, naravno, veliki favorit protiv njemačkog predstavnika, ali to su bili i Valensija i Inter... Zato, trener Šalkea Ralf Rangnik tek sada puca od samopouzdanja i najavljuje da će njegov tim čak i da napadne velikana.

- Mislite da ćemo da igramo na 0:0? Ne, ne, idemo na pobjedu. Zašto ne bismo igrali onako kao protiv Intera u revanšu - zapitao se pred novinarima Rangnik.

A ako Šalke bude djelovao kao i u dva meča sa Interom, onda definitivno ni Mančesteru ništa nije sigurno. Ipak, ser Aleks Ferguson je dovoljno iskusan da zna šta može da mu se desi u Gelzenkirhenu.

- Autsajderi smo, ne znam da li to sada može da nam pomogne, jer teško da možemo da iznenadimo ponovo kao što smo Inter. Mančester je veoma jak, ali ako odigramo kako znamo siguran sam da imamo šanse - kazao je Rangnik.

Raul Gonzales, čovjek koji ima titula prvaka Evrope jednako isto kao i Mančester (tri) zna da su najiskusniji igrači „đavola” i najopasniji.

- Divim se Rajanu Gigsu i Polu Skolsu. Oni i ja imamo nešto zajednično, a to je da smo zaljubljeni u fudbal. To je naš život - istakao je Španac.

Ipak, oduševljen je Gigsom.

- Za njega nema problema, iako mu je 37 godina. Čovjek igra nevjerovatno. Volio bih da zamijenim dres sa njim nakon meča, ta majica bi mi značila puno - otkrio je Raul ime idola.

Nije želio da odgovori na pitanje zašto je navodno odbio Mančester i pošao u Šalke.

- Sada sam ovdje i srećan sam što sam došao u Šalke. To je jedino važno.

I dok je za Šalke meč sa Junajtedom možda i najveći u istoriji, Englezi se opušteno spremaju, jer znaju da će se sve rješavati u revanšu na „Old trafordu”. Tako je i Vejn Runi u najavi meča pričao o saigraču Havijeru Ernandesu.

- Ko je gledao meč sa Evertonom sve mu je jasno. Ćićarito je pojačanje vijeka za Mančester junajted - rekao je Runi.

Ferguson neće moći da računa na Dimitra Berbatova zbog povrede prepone, a van tima su i Daren Flečer, mladi Bebe, kao i potpuno zaboravljeni Oven Hargrivs.

Šalke - Mančester j.

Gelzenkirhen - Stadion „Veltins arena”. Kapacitet: 61.482. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Početak u 20.45.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Mecelder, Hevedes, Sarpei - Baumjohan, Matip, Papadopulos, Hurado - Edu, Raul.

Mančester junajted (4-4-2 ): Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra - Nani, Kerik, Gigs, Park - Runi, Ernandes.

Nojer: Ne plašim se nikog

Budućnost Manuela Nojera je i dalje nepoznata, navodno je i dalje između Mančester junajteda i Bajerna. Međutim, u ovom dvomeču je spreman da pruži sve da svoji tim dovede do finala.

- Ne opterećujem se što smo autsajderi, bili smo to i protiv Intera pa smo uživali na terenu. Mančester ima mnogo odličnih fudbalera, ali se ne bojim nikog. Igrao sam već jednom protiv Runija, i to na Mundijalu, a tada se sve dobro završilo po mene i Njemačku - rekao je Nojer. Priznao je i da je veliki fan Edvina van der Sara. - Kao dječak sam ga gledao i oduševljavao se, sada ću imati priliku da mu pružim ruku - kazao je čuvar mreže Šalkea.

Sedmo polufinale u Fergijevoj eri

Mančester junajted je od kada je na klupi ser Aleks Ferguson igrao ukupno šest polufinala Lige šampiona. Škot je polovično bio uspješan, s tim što je od tri eliminacije dva puta to bilo od njemačkih klubova.

Prije 14 godina je kobna bila Borusija iz Dortmunda, a 2002. se na putu ka „Hempden parku” ispriječio Bajer iz Leverkuzena. Mančester je u polufinalu izgubio još od Milana 2007, a bolji je bio od Juventusa (1999), Barselone (2008) i od Arsenala godinu kasnije. „Đavoli” su prošle godine zaustavljeni u četvrtfinalu od Bajerna.

Engleski tim nijednom u istoriji nije eliminisao neku njemačku ekipu u evropskom takmičenju.

Bonus video: