Bokelj i matematički prvoligaš, sudija udaljio klupu Koma

Sudija Pajović je u 71. minutu isključio trenera Koma Radisava Dragićevića, ljekara Nermina Abdića i sekretara Nikolu Nikezića
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 21:40h

Bokelj je trijumfom na Zlatici (2:0) i matematički proslavio plasman u elitni rang, ali je dobra predstava ostala u drugom planu. Dvoboj između Koma i Bokelja u pojedinim trenucima prevazilazio je granice sportskog i fudbalskog, a sve je kulminiralo u 71. minutu - tada je sudija Radoje Pajović iz Podgorice isključio klupu Koma!

Podgorički tim je, inače, imao puno primjedbi na račun suđenja. U prvom dijelu domaćinu je poništen i gol zbog ofsajda za kojeg su Zlatičani smatrali da je nepostojeći. Ispostavilo se da je time podignuta temperatura, a kada je štoper Koma Orahovac isključen zbog faula nad Kašćelanom (dvojica igrača započela su obračun nakon toga), Pajović je isključio domaćeg igrača, a gostujućem pokazao žuti karton.

To je izazvalo žestoku reakciju na klupi Zlatičana, nakon čega je Pajović isključio trenera Koma Radisava Dragićevića, te ljekara Nermina Abdića i sekretara Nikolu Nikezića.

- Jako mi je žao što se ovo desilo na Zlatici i što se utakmica neće pamtiti po dobrom fudbalu. Ne smijem da komentarišem suđenje, ali bilo je puno spornih situacija. Situacija je bila čudna, a da nije tako, ne bi se desilo da prvi put budu isključeni naš doktor Nermin Abdić, te Nikola Nikezić i ja.

Mislim i da je svima poznato da Nikezić i ja nismo imali takvih iskustava do sada. Izvinjavam se zbog svega, ali mislim da mogu da nas razumiju samo ljudi koji su se našli u sličnoj situaciji u kojoj smo bili mi. Po završetku meča čestitao sam fudbalerima Bokelja ulazak u Prvu ligu, kao i na fer borbi...Meč je bio izvanredan, ali sve to, nažalost, ostaje u drugom planu - kazao je Dragićević.

U kotorskom klubu imali su drugačije viđenje.

- Tokom čitavog meča stvarao se neviđen pritisak na ekipu Bokelja. Ne znam iz kog razloga? Takve stvari se nisu dešavale na kotorskom stadionu, kada je Bokelj bio domaćin. Krajnje iznenađujuće je da je na terenu bilo puno lica koja tu nisu bila službeno - kazao je Željko Aprcović, predsjednik Bokelja.

U finišu je isključen igrač Koma (Orahovac), nakon čega je klupa domaćina burno odreagovala.

- Ne želim da komentarišem spornu situaciju - zaključio je Aprcović.

REZULTATI 27. KOLA

IBAR - PLJEVLJA 2:0

Omerović 56, Škrijelj 73 (penal)

BERANE - JEZERO 3:2

Radović 43, Zejnilović 53 (penal), A. Šćekić 90 - Milčić 60, Šaletić 63.

BRATSTVO - ČELIK 2:0

Bukilić 9, 20.

ISKRA - JEDINSTVO 0:0

KOM - BOKELJ 0:2

Stojanović 19, 90.

ZABJELO - OTRANT 1:0

Marinović 57.

Bonus video: