Arsenal se porazom od Boltona oprostio od titule

Arsenal je u posljednjih sedam mečeva u Premijer ligi pobijedio samo jednom (Blekpul na strani), a u prethodna dva kola je gubio već viđene bodove - protiv Liverpula i Totenhema
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: REUTERS
Arsenal, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.04.2011. 17:40h

Arsenal je porazom od Boltona na „Riboku” (2:1) praktično sam sebe otpisao iz borbe za titulu sa Mančester junajtedom i Čelzijem i samo potvrdio da, pored svih kvaliteta koje posjeduje, nema ono najvažnije - pobjednički mentalitet da pobjeđuje i u mečevima u kojem ne briljira. Zato, devet bodova manje od lidera izgledaju nedostižno...

„Tobdžije” nisu briljirale ni protiv Boltona, ali su promašili nekoliko zicera kod 1:1 (istakao se Samir Nasri), da bi onda na surov način bili kažnjeni - u 89. minutu je nakon prekida pogodio Koen za novi poraz tima iz Londona.

Bolton je poveo preko Staridža u prvom poluvremenu, onda je na samom startu nastavka Šćešni odbranio penal Dejvisu, a izjednačenje je donio Van Persi.

Arsenal je u posljednjih sedam mečeva u Premijer ligi pobijedio samo jednom (Blekpul na strani), a u prethodna dva kola je gubio već viđene bodove - protiv Liverpula i Totenhema.

- Naše šanse za titulu su minimalne, to je sigurno. Šta nam se desilo? U posljednjih sedam dana smo izgubili igru, nismo pobijedili u nijednom od tri meča, iako smo možda to zaslužili - rekao je Venger.

Tako se za Francuza i ova sezona završila na isti način kao i prethodne. Njegov tim je bio u igri sve do dijela sezone u kojem se rješavalo sve. A onda je polako nestajao sa scene, dok, prije svih, Junajted, pa i Čelzi, u maniru velikih ekipa ređaju trijumfe.

„Kod Arsenala je sve isto. Nažalost, svi smo navikli na ovakve ishode. Nemojte se nikada iznenaditi kada Arsenal izgubi na ovakav način. Nijedan menadžer na planeti ne ostaje na klupi ako šest godina nije osvojio ništa”, napisao je razočarani navijač na forumu BBC-ija.

Arsenal je posljednji put šampion bio 2005. godine, a posljednju titulu je osvojio godinu kasnije kada je bio najbolji u FA kupu. Od kada je u februaru ove godine izgubio finale Liga kupa od Birmingema upisao je samo dva trijumfa na 10 utakmica - protiv Lejtona u Fa kupu i Blekpula u Premijer ligi.

Rezultati

Bolton – Arsenal 2:1

Staridž 38, Koen 90 - Van Persi 48.

Subota

Mančester junajted – Everton 1:0

Aston Vila – Stouk 1:1

Blekpul – Njukasl 1:1

Liverpul – Birmingem 5:0

Sanderlend – Vigan 4:2

Totenhem – VBA 2:2

Vulverhempton – Fulam 1:1

Čelsi – Vest Hem 3:0

Sjutra

Blekburn – Mančester siti

Bonus video: