Lipi želi da trenira strani klub

Ruski mediji prenijeli su da bi Lipi mogao da preuzme Spartak iz Moskve, pošto je trener Valerij Karpin prošle nedjelje podnio ostavku zbog loših rezultata, a 63-godišnji trener to nije želio da komentariše
0 komentar(a)
Lipi, Foto: REUTERS
Lipi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.04.2011. 12:19h

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi rekao je da želi da se vrati trenerskom poslu, ali ne u Juventusu, već u nekom stranom timu.

Ruski mediji prenijeli su da bi Lipi mogao da preuzme Spartak iz Moskve, pošto je trener Valerij Karpin prošle nedjelje podnio ostavku zbog loših rezultata, a 63-godišnji trener to nije želio da komentariše.

- Volio bih da treniram neku reprezentaciju, a šanse su 98 odsto da preuzmem jednu inostranu ekipu - rekao je Lipi za “Skaj Sport Italija”.

Lipi, koji je sa reprezentacijom Italije 2006. osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, rekao je da ne bi izabrao posao u Juventusu, ali da bi pomogao “crno-bijelima” ako im to bude potrebno.

- Uprava ima jasne ideje. Kada je prošla uprava predvodila klub postojala je mogućnost povratka, a sada Juventus predvodi Andrea Anjeli, što je sjajna stvar. U životu ništa ne možete da isključite - nikad ne reci nikad. Međutim, nisam kandidat za trenera tog kluba - rekao je Lipi.

- Više ne treniram u Italiji. Nadam se da se nikada neću vratiti u Juventus, jer bi to značilo da je klubu dobro. Ali, ako bi im trebala pomoć - vratio bih se - dodao je.

Lipi je u karijeri trenirao mnogobrojne italijanske klubove među kojima, pored Juventusa sa kojim je osvojio 13 trofeja, Napoli, Atalantu i Inter.

Bonus video: