Crna Gora bolja od Hrvatske u finalu

Naša selekcija je slavila sa 1:0, ali je imala nekoliko sjajnih šansi da dotuče protivnika u drugom poluvremenu
0 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 23.04.2011. 19:45h

Kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je prvo mjesto na osmom međunarodnom turniru „Nereo Roki“ - naša selekcija je u finalu savladala Hrvatsku, a pobjedonosni pogodak postigao je Nikola Jovanović u 34. minutu.

Puleni Save Kovačevića time su na impresivan način zaokružili učinak na prijateljskom turniru i najavili da je generacija igrača koji su rođeni 1995. godine potpuno spremna za velika djela. Naša selekcija je disciplinovanom igrom pokrila svaki pedalj terena, i u prvom dijelu u potpunosti kontrolisala situaciju.

Prvu šansu propustio je Krstović, koji je sjajno šutirao ali je lopta okrznula stativu.

U finišu prvog dijela viđen je i jedini pogodak - Jovanović je fenomenalnim šutem iz “slobodnjaka” matirao golmana Hrvatske Livakovića. Hrvati su potom uzvratili u dva navrata, ali je golman Kordić oba puta sjajno intervenisao.

U nastavku je naša selekcija prepustila inicijativu protivniku i čekala priliku da iz kontri učini nešto više. I trijumf je mogao da bude puno ubjedljiviji - Kosović u dva navrata, a potom Janković i Lalošević propustili su sjajne šanse.

"Za nama je još jedan sjajan meč, blistavo izdanje ovih momaka. Tokom cijelog turnira igrali smo disciplinovano, pokazali najviše i zasluženo osvojili trofej. Zajedno sa Borisom Ljuticom i Slobodanom Asanovićem već pune dvije godine radim na uigravanju ove generacije, nadamo se da je ovo samo početak serije sjajnih rezultata. Čestitam igračima na uloženom naporu i zalaganju, ovo je njihov veliki trijumf ", rekao je selektor Kovačević.

Naša selekcija je u finalnom meču igrala u sastavu: Kordić, Kaluđerović (Janković), Šarkić, Baošić, Jovanović, Boljević (Lalošević), Krstović (Čađenović), Kosović, Bošković, Nedović (Toskić), Grbović.

Bonus video: