Tejgo trasirao put ka novoj tituli Partizana

Vođa navale domaćeg tima do lopte je došao uz dosta sreće, nakon centaršuta Tomića i slabe reakcije Babovića, koji je u namjeri da šutira ka golu proigrao saigrača iz napada
0 komentar(a)
Ivica Iliev, Foto: Beta
Ivica Iliev, Foto: Beta
Ažurirano: 23.04.2011. 19:48h

Fudbaleri Partizana pobijedili su kao domaćin Crvenu zvezdu 1:0, u utakmici 24. kola prvenstva Srbije, i tako napravili veliki korak ka osvajanju četvrte uzastopne titule. Gol odluke postigao je Prins Tejgo u 62. minutu.

Reprezentativac Gane do lopte je došao uz dosta sreće, nakon centaršuta Nemanje Tomića i slabe reakcije Stefana Babovića, koji je u namjeri da šutira ka golu proigrao saigrača iz napada.

Defanzivac “crveno-bijelih” Duško Tošić zakasnio je da izblokira udarac Tejga sa šest metara.

Partizan je sada ponovo usamljen na prvom mjestu Super lige, sa tri boda više od vječitog rivala.

Utakmica na stadionu u Humskoj ulici odigrana je u neuobičajenoj atmosferi, pošto se navijači Crvene zvezde nisu pojavili, nezadovoljni što se meč igrao na Veliku subotu uoči Uskrsa.

Da će meč biti uzbudljiv najavio je kapiten Partizana Mladen Krstajić, koji je već u 2. minutu umalo postigao autogol. U namjeri da glavom otkloni opasnost, nakon centaršuta Kadua, Krstajić je pogodio prečku svog gola.

Prilike za Zvezdu, koja je bila mnogo opasnija u prvih 45 minuta nego u drugom poluvremenu, imali su Evandro i Jevtić posle šuteva glavom, kao i Kaluđerović koji je u 42. minutu odlično ušao u šesnaesterac Partizana iskosa sa desne strane, ali je Vladimir Stojković odbranio njegov udarac.

U 44. minutu golman Zvezde Boban Bajković demonstrirao je fantastičan refleks, pošto je odbranio šut glavom Prinsa Tejga sa samo dva metra.

Bajković je minut ranije mogao da bude savladan, nakon što je odlučio da dribla napadače Partizana.

On je uspio da prevari Ivicu Ilieva, ali ne i Tejga koji je "ukrao" loptu golmanu gostiju, međutim, nije se dobro snašao.

U drugom poluvremenu tempo igre je opao, a Partizan je poslije vođstva uspio da zatvori sve prilaze ka svom golu i dođe do velika tri boda šest kola prije kraja sezone.

Bonus video: