Milan leti ka Skudetu, Inter bolji od Lacija

Milan pobijedio u Breši i napravio vjerovatno ključan korak ka Skudetu, jer četiri kola prije kraja ima osam bodova više od Intera
82 pregleda 0 komentar(a)
Robinjo, Foto: REUTERS
Robinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.04.2011. 21:25h

Milan više niko i ništa ne može da zaustavi u pohodu na Skudeto. Ako je iko sumnjao u to, nakon jučerašnjih mečeva je jasno - „rosoneri” su pobijedili Brešu sa 1:0 i četiri kola prije kraja su na osam bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog.

A drugoplasirani tim je sada opet Inter - „crno-plavi” su slavili protiv Lacija i iskoristili kiks Napolija u Palermu...

Presudio Robinjo na „Rigamontiju”„Rosoneri” su se, istina, dugo mučili u Breši (udaljena svega 60-ak kilometara od Milana), ali su opet bili jači od svega. Gol odluke je postigao Robinjo u 82. minutu nakon asistencije Antonija Kasana.

- Rekao sam ovaj meč može da znači puno i sada mogu da kažem da smo veoma blizu slavlja. Ipak, potrebno je da budemo oprezni, počev od narednog meča sa Bolonjom - rekao je Masimilijano Alegri.

Inter je protiv Lacija igrao da odbrani treće mjesto, a na kraju je ponovo preuzeo drugu poziciju - Leonardov tim je pobijedio sa 2:1, iako je nakon 24 minuta igre bio u problemima.

Leonardo: Namjeravam da ostanem!

Naime, golman Žulio Sezar je oborio Maura Zaratea, napravio penal i dobio crveni karton (Argentinac je pogodio sa bijele tačke) i tada se činilo da šampion posrće.

Ipak, prvo je Vesli Snajder do poluvremena izjednačio iz slobodnog udarca, a totalni preokret je donio Samuel Eto početkom nastavka. Kamerunac je samo iskoristio veliku grešku štopera Lacija Bijave...

- I ova pobjeda je jedna od velikih pobjeda, u kojoj su moji igrači pokazali veliki karakter. Mislim da ovo prvenstvo nije gotovo, jer je sve moguće. Da li ostajem u Interu? Stvar je jasna, imam ugovor i želim da ga odradim - rekao je Leonardo.

Napoli je do prije dva kola bio u igri za Skudeto, ali je ta euforija kratko trajala. Nakon poraza od Udinezea, Napolitanci su izgubili i na Siciliji - Palermo je preokretom došao do tri boda zahvaljujući golovima bekova Balzaretija i Bova. Prethodno je Napoli poveo pogotkom iz penala Kavanija. Povratak Rome, pad Udinezea

Golom Simonea Perote u 4. minutu Roma je na „Olimpiku“ savladala Kjevo i tako prekinula niz od tri uzastopna poraza na domaćem terenu, dva u prvenstvu (Juventus, Palermo) i jedan u Kupu Italije (Inter).

Roma je upisala 16. pobjedu kojom je zadržala teoretske šanse za mjesto u Ligi šampiona. Četvrtoplasirani Lacio nakon ovog kola ima četiri boda više od gradskog rivala.

Korak unazad u borbi za plasman u Ligu šampiona je napravio i Udineze porazom od Parme. „Zebrama” je presudio Amauri.

Juventus je vodio protiv Katanije sa 2:0 poslije 38 minuta (dva gola Del Pjera), ali mu ni to nije bilo dovoljno - Lodi je donio bod iz slobodnog udarca u 95. minutu.

Rezultati

Bari - Sampdorija 0:1

Poci (penal) 59.

Bolonja – Ćezena 0:2

Đakerini 48, Malonga 84.

Kaljari - Fiorentina 1:2

Kosu 46 – Ćerći 45+2, 50.

Đenova - Leće 4:2

Flores 10, 62, Palasio 43, 54 – Di Mikele 3, 30.

Inter - Lacio 2:1

Snajder 40, Eto 53 – Zarate (penal) 24.

Palermo - Napoli 2:1

Balcareti 38, Bovo (penal) 45+2 – Kavani (penal) 2.

Udineze – Parma 0:2

Amauri 14, 90+2

Roma - Kjevo 1:0

Perota 4.

Breša - Milan 0:1

Robinjo 82.

Juventus - Katanija 2:2

Del Pjero (penal) 19, 38 - Gomes 81, Lodi 90+5.

Tabela: Milan 74, Inter 66, Napoli 65, Lacio 60, Udineze 59, Roma 56, Juventus 53, Palermo 50, Fiorentina 46, Đenova 45, Kaljari 44, Bolonja 40, Kjevo 39, Parma 38, Ćezena, Katanija 37, Leće 35, Sampdorija 35, Breša 29, Bari 21.

Bonus video: