Otišao sam iz Junajteda, jer sam želio da igram napadački fudnal

Arsenal i Mančester Junated su razmijenili svoje zvijezde, pa je Jermen otišao kod Vengera, dok je kod Žozea Murinja stigao Sančes
81 pregleda 0 komentar(a)
mhitarjan, Foto: Reuters
mhitarjan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2018. 10:32h

Henrik Mhitarjan je napustio „Old Traford“ u januaru najviše zbog želje da igra ofanzivan fudbal i činjenice da ga je Arsen Venger tražio, a ne zato što je želio da zamijeni Aleksisa Sančesa.

Arsenal i Mančester Junated su razmijenili svoje zvijezde, pa je Jermen otišao kod Vengera, dok je kod Žozea Murinja stigao Sančes.

„Kada sam čuo da se Venger interesuje za mene, rekao sam: 'Da, želim to da učinim', nisam dva puta razmišljao. Važno mi da igram u ofanzivnom timu, jer tada dolazim do izražaja. Nisam mogao da zamislim bolji start, jer sam već u drugom meču za Arsenal, a prvi put kada sam bio starter zabilježio tri asistencije. Sančes i ja smo različiti tipovi igrača, sa razičitim sposobnostima i vještinama, pa ću pokušati sve što budem mogao da učinim da se Arsenal vrati na stare staze uspjeha“, rekao je on.

Mhitarjan je uspio da pomogne Arsenalu da se nađe u četvrtfinalu Lige Evrope. I Venger je izjavio da se Ligi Evrope maksimalno posvetio, jer je borba za Ligu šampiona u nacionalnom takmičenju izgubljena, a kroz ovo takmičenje bi mogli da ostvare cilj.

„Mi želimo taj trofej, a ja želim da moje ime bude ispisano u istoriji Arsenala kao jedna od legendi. Želim da postignem još mnogo golova, da napravim dosta asistencija i osvojim mnogo trofeja, kako bi naši navijači bili zadovoljni, jer mi to možemo.“, izjavio je Mhitarjan.

Bonus video: