Duel “davljenika” na Cetinju

"Baranima gori pod nogama, baš kao i nama, a u duelima davljenika sve je moguće”, kaže najbolji strijelac Lovćena Ivan Jablan.
0 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: Boris Pejović
FK Lovćen, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2011. 07:28h

Cetinjani u duel sa Baranima ulaze vidno ohrabreni i raspoloženi nakon trijumfa protiv Sutjeske. Bez obzira fudbaleri Lovćena znaju da ih očekuju naporan meč.

“Sticajem okolnosti, kombinacijom teškog rasporeda i nedostatkom sportske sreće, došli smo u zonu baraža. Međutim, nismo posustajali, jer smo znali da naš rad mora doći do izražaja. U Nikšiću smo odigrali veoma dobro i to naplatili golovima, a trijumfom smo izbjegli preuzimanje “fenjera”. Neću reći ništa novo kada konstatujem da nam predstoji naporan meč. Baranima gori pod nogama, baš kao i nama, a u duelima davljenika sve je moguće. Ipak, vjerujem u našu ekipu, mislim da smo ušli u pravi ritam i ne sumnjam da imamo kvalitet da slavimo”, kaže najbolji strijelac Lovćena Ivan Jablan.

Bod u gradskom derbiju u prethodnom kolu uliva optimizam pred jedan od najvažnijih mečeva izabranika Zlatka Kostića u samom finišu sezone. Lovćen je pokazao da posjeduje kvalitet i fudbalsku drskost da na „ vrućem“ gostujućem terenu u Nikšiću direktnom konkurentu oduzme sva

tri boda. Svjestan je kormilar Bara da će domaćin pokušati da napravi još jedan korak ka zacrtanom cilju u direktnom okršaju sa rivalom kome „ gori pod nogama“.

”Znamo da nas čeka težak meč u kojem će domaćin pokušati da stigne do sva tri boda. Isto tako znamo u kojim segmentima igre leži naša prednost i daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Ima još da se igra do kraja, ali je za nas svaki meč važan i podjednako težak. Nadamo se igri otvorenog garda i ofanzivnog pristupa oba rivala. Znam i vjerujem u moje momke i siguran sam da će oni moje povjerenje opravdati i na terenu. U timu neće biti Kovača i Bubanje zbog povrede, odnosno Krstovića koji je suspendovan”, naglasio je šef struke OFK Bara Zlatko Kostić.

Vjerovatni sastavi

Lovćen (4-4-2): Radulović – Mirković, Belada, Ćetković, Radišić – Lopičić, Pejaković, Adrović, Bogdanović - Stevović, Jablan.

OFK Bar (4-4-2): Dacić, Gačević, Damjanović, Mičeta, Begović, Merdović, Ceklić, Ivanović, Nedović, Savić, Jovančov.

Bonus video: