Grbalj da ovjeri prvoligaški status, Sutjeska za spas

Ekipa Sutjeske, koja se bori za goli život, prva je, ali i veoma teška prepreka. Ipak, tim iz Radanovića, i pored odsustva povrijeđenog Bakovića, vjeruje u trijumf.
0 komentar(a)
Grbalj, Foto: Savo Prelević
Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2011. 07:13h

Nakon polovičnog uspjeha u susretima sa dvije prvoplasirane ekipe, fudbalere Grblja očekuju odlučujući dueli za potvrđivanje statusa u elitnom društvu.

Težak raspored, oličen u vođenju borbe sa ekipama koje imaju identičan zadatak, upozorava Grbljane da jedino angažovanim pristupom mogu do željenog uspjeha.

Ekipa Sutjeske, koja se bori za goli život, prva je, ali i veoma teška prepreka. Ipak, tim iz Radanovića, i pored odsustva povrijeđenog Bakovića, vjeruje u trijumf.

"Svjesni smo nezavidnog položaja u kojem se nalazimo, stoga, ne gubeći nadu u konačan uspjeh, moramo da u svakom narednom susretu ispoljimo maksimum. Imamo dosta težak raspored, ali potrebno je da budemo svjesni svog kvaliteta koji treba potrvditi na terenu. Ne razmišljamo o današnjem protivnuku, svjesni smo, naravno, težine zadatka, i jedino nas zanima osvajanje sva tri boda. To je naša obaveza", kazao je Dragan Radojičić, trener Grblja.

Najnoviji poraz protiv Lovćena „zaledio“ je sve kraj Bistrice. Jedini zračak nade da se Nikšićani mogu izboriti za očuvanje prvoligaškog statusa je mogućnost da na gostujućem terenu nadoknade izgubljeno. Na kojem, niko se i ne usuđuje da prognozira?!

Ali, s obzirom na to da ih prvi okršaj nakon „brodoloma“ protiv Lovćena očekuje danas u Radanovićima, sportski je nadati se povoljnom rezultatu, a to je sve osim poraza.

"Mislim da je utakmica protiv Grblja najvažnija do kraja sezone. Posljednji poraz od Lovćena totalno nas je uzdrmao, ali to moramo ostaviti iza sebe, zbog čega danas moramo pokušati da osvojimo tri boda. Neće biti, lako ali se unaprijed ne smijemo predati. Grbalj u svojim redovima ima nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača, na koje moramo posebno obratiti pažnju. Igraćemo maksimalno odgovorno i disciplinovano, a da li će to biti dovoljno da zabilježimo povoljan rezultat ostaje da se vidi", kazao je vezista Nikšićana Jovan Nikolić.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti defanzivca Nikole Dževerdanovića i napadača Andrije Pejovića.

Bonus video: