Mogren za titulu, Petrovac za opstanak

Lider je sjutra na prvom od dva uzastopna iskušenja u Petrovcu (u srijedu je revanš polufinala Kupa)
0 komentar(a)
Drasko, Foto: Vesko Belojević
Drasko, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.04.2011. 19:15h

Mogren priželjkuje nastavak pobjedničke serije u Petrovcu i spreman je za prvo od dva uzastopna iskušenja pod Malim brdom. Već u srijedu, na istom mjestu, izabranici Brana Milačića igraju revanš polufinala Kupa. Budvani su, međutim, u prvom polufinalnom okršaju na Lugovima stekli značajnu prednost od 2:0, tako da će sjutra vjerovatno imati teži zadatak da ispune takmičarski cilj. Kako god, fudbalerima prvoplasiranog tima na tabeli ne fali optimizma nakon tri uzastopne pobjede.

- Igramo dosta bolje od kada je došao trener Milačić, a ostvarili smo tri pobjede bez primljenog gola. Biće teško u Petrovcu, u posljednjem meču tamo smo remizirali (0:0), ali tada nijesmo igrali dobro, a teren je bio u lošem stanju.

Želimo, međutim, da nastavimo siguran hod ka tituli, ali svjesni smo da nas u Petrovcu očekuje potpuno drugačiji zadatak nego u nedavnoj Kup-utakmici na Lugovima. Petrovac ima dobru ekipu, koja je uvijek neugodna - kaže Janko Simović, štoper Mogrena.

Budvani su slavili prije desetak dana nad Petrovcem u prvom meču u Kupu, sjutra će pokušati da učine isto, a naredne srijede slijedi novo iskušenje s komšijama.

- Teško je dobiti istog protivnika dva puta zaredom, ali mislim da smo kvalitetniji i da imamo veći motiv od rivala. Biće, međutim, teško i ekipi Budućnosti protiv Dečića u Tuzima. Ukoliko oni kiksaju mogli bismo i da im pobjegnemo na pet-šest bodova, čime bismo ušli u mirniju završnicu - dodao je štoper Mogrena.

Budvani nijesu primili gol na posljednja tri meča, ali će sjutra biti oslabljeni neigranjem reprezentativnog štopera Radoslava Bataka, koji ima parne kartone. - Igramo dobro u odbrani, očekujem da će se to nastaviti. Iako smo osabljeni neigranjem Bataka, vjerujem da ćemo ponovo sačuvati mrežu - zaključio je Simović.Petrovčanima je, s druge strane, meč sa liderom od izuzetnog značaja kako ne bi došli u situaciju da strepe od borbe za opstanak.

- Očekuje nas uzbudljiv i izuzetno težak meč. Svi znamo kakav potencijal posjeduje Mogren, i kakvog trenerskog stručnjaka ima na klupi. Naša prednost biće domaći teren i jasna želja svih igrača da daju maksimum svojih mogućnosti u ovom trenutku.

Imamo malih kadrovskih problema zbog odsustva standardnog štopera Mikijelja zbog suspenzije. Svi ostali igrači su vrijedno radili, motiva neće nedostajati i iskreno vjerujem u još jedan pozitivan rezultat na domaćem terenu. Igraćemo našu igru, nećemo se nepotrebno povući i prepustiti rivalu potpunu kontrolu - istakao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Bonus video: