Petrović: Ovaj tim ima perspektivu

Ukoliko igrači shvate da će njihove prave vrijednosti izaći na vidjelo samo iz kolektiva, mislim da će Budućnost u narednih nekoliko godina vladati crnogorskim fudbalom. Na dobrom smo putu, kaže Petrović
0 komentar(a)
sani, Foto: Savo PRELEVIĆ
sani, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 22.04.2011. 11:17h

Utakmicom sa Dečićem u Tuzima, Budućnost nastavlja trku sa Mogrenom za titulu, iako je nakon samo boda osvojenog u posljednja dva kola, sada u značajno podređenom položaju u odnosu na zahuktale Budvane (Mogren ima tri boda više).

Ipak, Podgoričani će pokušati da se vrate u pobjednički ritam, čime bi i produžili nadu.

"Svjesni smo da će biti puno teško, čeka nas motivisani domaćin, ali me hrabri veliki napredak u igri u odnosu na početak polusezone, iako nije bilo rezultata u posljednja dva kola", kaže Saša Petrović, trener Budućnosti.

Slično razmišlja i Sanibal Orahovac, koji je prije mjesec i po golom i asistencijom u Tuzima donio Podgoričanima sedmu pobjedu na sedam gostovanja Dečiću od formiranja Crnogorske lige.

"Ako budemo odigrali kao protiv Petrovca, bez obzira što nismo dobili, i ako teren bude u dobrom stanju, vjerujemo da će se tradicija nastaviti i da ćemo zabilježiti pobjedu", smatra Orahovac.

A u sjenci trke za titulu - Budućnost pravi tim za narednu sezonu. U detaljnoj analizi igara podgoričkog tima u drugoj polusezoni, trener Saša Petrović je izvukao dosta smio zaključak:

"Imamo možda i najperspektivniji tim na Balaknu!".

Prije sedam dana protiv Petrovca, u timu Budućnosti bilo je čak sedam fudbalera koji imaju manje od 20 godina, što je Petroviću zadržalo osmjeh na licu, uprkos nesrećnom remiju.

"Detaljno smo analizirali igru u odnosu na početak sezone i vidjeli da smo napredovali u sva četiri segmenta koja su bitna za jednu ekipu. Posjed lopte je puno bolji u odnosu na početak, cirkulacija i brzina prenosa lopte takođe, isto kao i transformacija po osvojenoj lopti. Segment u kojem smo najmanje napredovali je transformacija po izgubljenoj lopti, ali to je detalj koji moramo da usavršimo u narednom periodu".

Petrović kaže i da je njegova ekipa napredovala i kada je u pitanju atmosfera i timski duh.

"Igrači polako shvataju da moraju da budu upućeni jedni na druge, da se drže između sebe i da će sami sebi najbolje pomoći. Moraju da zaborave na razne "savjetnike" koji ih čekaju izvan stadiona, kada završe trening ili utakmicu. Evo vidjeli ste da Gvardiola kaže da je najvažnije nakon poraza od Reala da taj poraz ne smije da razjedini ekipu. To ja najbolji dokaz koliko je jedinstvo u timu važno u modernom fudbalu, bez toga vam džaba i vrhunski igrači".

Petrović tako smatra da bi Budućnost narednih godina trebala da dominira crnogorskim fudbalom.

"Sada nismo opterećeni rezultatom, ali mislim da ćemo, kako god da se završi, iz ove sezone izaći puno jači. Imamo mlad i izuzetno perspektivan tim, uz nekoliko iskusnih fudbalera i jednog koji je pravi vođa (Orahovac). Ukoliko igrači shvate da će njihove prave vrijednosti izaći na vidjelo samo iz kolektiva, mislim da će Budućnost u narednih nekoliko godina vladati crnogorskim fudbalom. Na dobrom smo putu".

Podgoričani se, međutim, ni ove sezone ne odriču od titule.

"Bilo bi pravedno da se šampion odluči u pretposljednjem kolu u međusobnom duelu sa Mogrenom u Budvi", kaže Orahovac, a Petrović se nadovezao:

"Ako ta utakmica bude odlučivala, siguran sam da ćemo je dobiti!".

Utakmica u Tuzima počinje u 16 časova, a Budućnost će biti oslabljena neigranjem povrijeđenog Onguenea.

Bonus video: