Ronaldinjo u nemilosti navijača Flamenga

Umjesto egzibicija protiv trećeligaša, Ronaldinjo je prespavao meč, a griješio je i kod najjednostavnijih dodavanja.
0 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2011. 09:58h

Ronaldinjo već duže vrijeme ne liči na igrača koji je oduševljavao sve istinske ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Zbog slabe forme i nedovoljnog prostora za igru, nekadašnji najbolji fudbaler svijeta u januaru je odlučio da napusti Milan i vrati se u domovinu. Međutim, ni u dresu Flamenga, sa kojim je potpisao troipogodišnji ugovor, stvari nijesu krenule pretjerano nabolje, pa je brazilski as došao u nemilost navijača ovog poznatnog brazilskog kluba.

U remiju Flamenga kod kuće sa trećeligašem Horizonteom (1:1), u Kupu Brazila, Ronaldinjo je imao mnogo promašenih šuteva i dodavanja, zbog čega je “nagrađen” salvom zvižduka i uvreda sa tribina, a sve je to bilo praćeno i kritikama novinara u svojim izvještajmima.

Umjesto egzibicija protiv trećeligaša, Ronaldinjo je prespavao meč, a griješio je i kod najjednostavnijih dodavanja. Ono što je, posebno, izazvalo revolt navijača je bio jedan slobodan udarac, za koji su navijači prozivali Renata da ga izvede. Ronaldinjo je, međutim, uzeo loptu i odlučio da on, ipak, šutira. Udarac je bio traljav, a lopta je završila visoko preko gola, nakon čega su navijači uputili zvižduke i uvrede Ronaldinju…

“Ronaldinjo mora da shvati da je to Flamengo, klub sa najviše titula i sa najzahtjevnijim navijačima u Brazilu, koji su prije njega zviždali Romariju, Ronaldu i Adrijanu. Ako nastavi tako da igra, moraću da ga zaštitim tako što ću ga sjesti na klupu za rezerve dok se ne povrati”, poručio je trener Flamenga Vanderlej Luksemburgo.

Ronaldinjo, dakle, ponovo kuburi sa formom, a u Brazilu smatraju da je razlog u lošoj spremnosti i nedostatku kocentracije, koje su posljednjih godina uticale da silaznu putanju u karijeri nekadašnjeg neprikosnovenog najboljeg igrača planete.

Najpoznatiji sportski kritičar Brazila Žuka Kfouri je prije povratka Ronaldinja u Brazil, dok je bivši as Barselone i Milana razmišljao da li da potpiše za Flamengo ili Porto Alegre, gdje je počeo karijeru, dao interesantno predviđanje.

“Ako izabere Flamengo, noćni život u Rio de Žaneiru će prevladati i njegova fudbalska karijera će biti gotova, a o povratku u reprezentaciju može samo da sanja”, kazao je Kfouri.

Ronaldinjo do sada nije demantovao Kfourija…

Bonus video: