Remi sa Hrvatskom dovoljan za polufinale

Izabranici Save Kovačevića sjutra sa Italijom (16 časova) igraju za plasman u finale
0 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 21.04.2011. 18:55h

Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Hrvatskom (0:0) u meču trećeg kola grupne faze turnira „Nereo Roki“, i plasirala se u polufinale.

Naša reprezentacija prethodno je remizirala sa ekipom Red Bula i savladala Meksiko.

"Sokoli" će kao drugoplasirani tim iz grupe B sjutra igrati protiv Italije (od 16 časova), dok se u drugom polufinalu sat kasnije sastaju Hrvatska i Slovenija.

Meč sa Hrvatskom obilježila je oprezna igra oba protivnika, u kojoj su dvije najbolje prilike imali naši reprezentativci. Prvu je propustio da realizuje Lalošević nakon kornera u 15. minutu, dok je pet minuta kasnije Kaluđerović šutirao sa 20 metara, a lopta zakačila stativu.

Naša selekcija je igrala u sastavu: Dragović, Kaluđerović, Marković (Baošić), Šarkić, Čađenović (Kosović), Prančić (Boljević), Bošković, Nedović (Janković), Toskić (Jovanović), Grbović, Lalošević (Krstović).

- U meč smo ušli bez sedam standardnih fudbalera, koji su igrali u prethodne dvije utakmice. Svi igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu dobili su priliku i iskoristili je na najbolji način. Odigrali smo veoma disciplinovano u meču sa malo prilika, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale - rekao je Sava Kovačević, selektor kadetske reprezentacije.

Selektor smatra da njegovi izabranici imaju kvalitet da se plasiraju u finale.

- Plasmanom u polufinale ispunili smo zacrtani cilj. Odigraćemo još dvije utakmice sa izuzetno kvalitetnim protivnicima što je za ove momke veoma važno. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti da oporavimo igrače do sjutrašnje utakmice. Smatram, ipak, da imamo kvalitet da pobijedimo Italiju na njihovom terenu. Protivnik je veoma jak, ali ne idemo u Udine sa bijelom zastavom već sa željom da se plasiramo u finale - zaključio je Kovačević.

Bonus video: