Grof pred odlaskom iz Dinama

Nakon šokantne eliminacije od Rostova u četvrtfinalu Kupa, vrlo je vjerovatno da se će se Božović danas rastati sa funkcionerima Dinama
0 komentar(a)
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2011. 01:28h

Crnogorski trener Miodrag Božović Grof dobiće otkaz u moskovskom Dinamu nakon jučerašnje eliminacije u četvrtfnalu Kupa od Rostova (1:2), pišu ruski mediji.

Uprava Dinama nezvanično je to uradila odmah po okončanju utakmice koju su “policajci” jednostavno morali da dobiju. Očekuje se da će danas u toku dana rastanak dobiti i zvaničan karakter.

- To je bio meč Kupa, a on se razlikuje od igara u šampionatu. Sada uopšte nije važno kako smo igrali. Spreman sam da idem, ali prvo treba o tome razgovarati sa upravom - kazao je Božović, koji je veliki ugled u Rusiji stekao sa Amkarom, kojeg je prije tri sezone odveo u Evropu, a uspješno je vodio i rasformiranu FK Moskvu.

Božović tako ni u desetom trenerskom angažmanu u karijeri neće ostati na klupi duže od godinu. Ono po čemu se razlikuje moskovski Dinamo, je način završetka saradnje - ovoga puta Grof ne odlazi svojevoljno, već nakon rezultata koji nisu na nivou očekovanja.

Zanimljivo da je Dinamo protiv Rostova od 62. minuta imao igrača više, činilo se da će do kraja slomiti protivnika (bilo je 1:1), ali je u 90. minutu neočekivano kapitulirao, i to golom bosansko-hercegovačkog internacionalca Dragana Blatnjaka.

Da se Grofu drma klupa bilo je jasno na poluvremenu, kada je, po pisanju ruskih medija, jedan od klupskih rukovodilaca, Sergej Stepašin poslao pomoćnog trenera Dmitrija Hohlova u svlačionicu:

- Poručite igračima, tim nadobudnim milionerima, da tako ne mogu igrati ovdje. Prvo poluvrijeme je sramotno - grmio je Stepašin nakon što su gosti vodili sa 1:0.

Dinamo je tako izgubio od Rostova samo mjesec nakon što je na istom stadionu protiv istog rivala odigrao najbolju ovosezonsku partiju i slavio sa 3:1.

Eri Božovića u Dinamu tako će najvjerovatnije nedostajati samo jedna sedmica da napuni godinu, pošto je Grof nakon loših rezultata 27. aprila prošle godine zamijenio Andreja Kobeljeva.

No, ni sa Božovićem na klupi, Dinamo nije popravio igru, a u ovogodišnjem šampionatu imao je promjenljiv učinak u pet odigranih kola – po dvije pobjede i poraza, uz remi za deveto mjesto na tabeli.

Cilj kluba nije bio pohod na titulu porvaka Rusije, kao u godini unazad, ali je Kup bio prioritet, tim prije jer je Dinamo imao otvoren put do finala, pošto su u drugom dijelu kostura bili svi velikani – CSKA, Zenit i Spartak, sa kojima se nije mogao sastati prije finala.

I dok su razočarani najvatreniji navijači „policajaca“ nakon eliminacije iz Kupa uzvikivali ime bivšeg trenera , “Kobeljev, Kobeljev“, uprava će najverovatnije odlučiti da do izbora novog trenera posao povjeri dosadašnjem pomoćniku Dmitriju Hohlovu.

Hohlov je od 2006, do povlačenja na kraju prošle sezone igrao u Dinamu, a Kobeljev figurira kao najozbiljniji kandidat da u Spartaku zamijeni Valerija Karpina.

Osim Hohlova u stručnom štabu Božovića su i crnogorski treneri Miodrag Radulović, Vesko Stešević i Branislav Đukanović.

Bonus video: