Realu Kup kralja nakon 18 godina (foto, video)

Nakon sjajnog centaršuta Di Marije, Kristijano Ronaldo šutem glavom u 103. minutu donio Realu kraljevski trofej
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 20:44h

Iako je Barselona praktično već osvojila prvenstvo i veliki je favorit za osvajanje Lige šampiona, prvi trofej u sezoni osvojio je Real Madrid - “kraljevski klub” je sinoć u napetom finalu Kupa u Valensiji slavio sa 1:0, golom Kristijana Ronalda dva minuta prije kraja prvog produžetka!

Madridska “Plasa de la Sibeles” odmah je bila puna, počelo je neopisivo slavlje, iako je do kraja utakmice ostalo još 17 minuta. Barselona je, međutim, samo jalovo napadala, pa je kraj utakmice dočekala u suzama. Masa navijača na “Plasi da la Katalunja” u tišini se razišla.

“Real ponovo vlada”, oduševljeno je napisala “Marka”, dok je madridski “As” odapeo preko cijele strane:

“Campeones!!!”

Cijenjeni pehar kojeg u Realovim vitrinama nije bilo punih 18 godina, kapitenu Ikeru Kasiljasu predao je španski kralj Huan Karlos lično.

Real je tako dobio je Barselonu prvi put nakon šest utakmica, a Žoze Murinjo još jednom pokazao da je specijalista za Katalonce u važnim utakmicama. Prošle godine ih je u Ligi šampiona eliminisao sa Interom, a 2005. ih je sredio sa Čelzijem.

Odlučujući gol postignut je u 103. minutu, iz jedne od prepoznatljivih Realovih (Murinjovih) kontri - Marselo i Di Marija odigrali su dupli pas, Argentinac je sjajno centrirao, a portugalski superstar nebeskim skokom i preciznim udarcem glavom savladao Pinta.Ronaldo je i nekoliko minuta ranije imao veliku šansu, izašao je sam na Pinta, ali je lopta koji centimetar prohujala pored stative.

Barselona je, inače, tek u drugom poluvremenu došla do prepoznatljive igre i počela opasno da prijeti. Poništen je gol Pedra zbog ofsajda, a isti fudbaler imao je i najveću šansu na utakmici, ali je Kasiljas sjajno odbranio.Murinjo je na početku meča iznenadio Gvardiolu visokim presingom, pa je Barselona nakon ko zna koliko vremena odigrala poluvrijeme u kojem bukvalno nije ni zaprijetila protivniku.Šanse je, s druge strane, imao Real Madrid. Kristijano Ronaldo je čak tri puta bio u prilici da savlada Pinta, dok je najveću šansu propustio Pepe, koji je u posljednjim sekundama prvog poluvremena pogodio stativu.Na “Mestalji” je, inače, igran derbi prepun tenzija, sa mnogo kavgi i negodovanja na većinu sudijskih odluka. Knjiga se ovdje ne zatvara, okrenuta je tek druga stranica, već naredne srijede Real i Barsa igraju prvi meč polufinala Lige šampiona.

Galerija

Bonus video: