Vučinićev menadžer: Mirko ne želi da napusti Romu

Alesandro Lući demantovao glasine po kojima Vučinić namjerno igra slabo jer na ljeto želi da ode iz Rome
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2011. 16:33h

Menadžer crnogorskog napadača Mirka Vučinića, Alesandro Lući, kazao je za današnje izdanje rismog lista "Korijere delo sport" da napadač Rome na ljeto neće mijenjati sredinu.

"Čitao sam nekoliko tekstova u kojima se piše o tome da Mirko igra slabo jer želi da napusti klub. Zato želim da razjasnim neke stvari. Još u januaru smo se satali sa upravom Rome iz razloga koji nisu direktno vezani za teren. Ti problemi su riješeni i Mirko je željan da ponovo dokaže svoju vrijednost u Romi", izjavio je Lući.

Vučinić je u subotu veče na utakmici protiv Palerma promašio šansu koja se rijetko promašuje u fudbalu (prazan gol sa pet metara) što je bio razlog da italijanski mediji bliski Romi pokrenu glasine o njegovoj definitivnoj odluci da promijeni sredinu.

Lući, međutim, s gnušanjem demantuje takve natpise.

"Mirko je pod ugovorom sa Romom i osjeća se fantastično. Nikada nije tražio novi ugovor ili povećanje postojećeg. Dakle, apsolutno nije istina da želi da napusti Romu. Zadovoljan je, igra i čeka da vidi šta će reći novi vlasnici kluba", kazao je Lući.

Oko Vučinića već dvije sezone kruže glasine da će otići iz Rome, a malo je evropskih klubova top-nivoa koji nisu spominjani kao njegova buduća destinacija. Ove glasine su naročito bile intenzivne u prvom dijelu ove sezone, kada je kapiten crnogorske reprezentacije često grijao klupu kod bivšeg trenera Klaudija Ranijerija.

Nakon dolaska novog trenera Vićenca Montele, Vučinić igra u nešto slabijoj formi, ali je uprkos tome startet na gotovo svakom meču.

Vučinić je ove sezone postigao devet golova u Seriji A.

Bonus video: