Rudar protiv Zete: Sve karta za finale

Šta znači dobar rezultat? Pod jedan – ne primiti gol, pod dva – dati makar jedan, pod tri – ako bude sreće, dati dva ili tri", kaže trener Rudara Nebojša Vignjević.
103 pregleda 0 komentar(a)
ZETA, Foto: Luka ZEKOVIĆ
ZETA, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 19.04.2011. 17:01h

Jedina promjena u odnosu na prošlu srijedu, kada je zbog snijega pod Golubinjom, prvi duel Rudara i Zete u polufinalu Kupa, pomjeren za sjutra, jeste ta što se u međuvremenu snijeg istopio što znači da će Pljevljaci i Golubovčani ovog puta imati optimalne uslove za igru. A što se tiče prioriteta, ciljeva, ambicija, želja za pobjedom i plasmanom u finale, kod oba rivala ostali si isti. I jedan i drugi tim sanjaju završnu predstavu pod Goricom. A da bi do nje stigli moraće i sjutra, kao i za sedam dana na Trešnjici, poprilično da zapnu.

U Rudaru obećavaju da hoće, jer jedan prošlogodišnji trofej (prvenstvo), već su izgubili, dok drugi, kako kažu, nemaju namjeru, bez obzira na težinu posla koji ih očekuje. Period između dvije srijede sjutrašnji suparnici su iskoristili da (uspješno) odrade prvenstvene obaveze i da saldo obogate sa nova tri boda, koja, bar što se Rudara tiče, nakon obezbijeđene treće, čak otvaraju vidike ka drugoj poziciji na tabeli. Međutim, ta trka je sasvim u drugom planu. Mnogo važnija je ova čije će dvije etape (sjutrašnja i naredne srijede) sezonu učiniti uspješnom ili ne. U pljevaljskom prvoligašu vjeruju u prvu varijantu.

„Biće dobro, ali samo ako zaboravimo prvo poluvrijeme meča se Dečićem. To je bio pravi primjer kako ne treba da igra jedna fudbalska ekipa. A ako protiv Zete demostriramo većinu onog iz drugog dijela pomenute utakmice, i to dodatno unaprijedimo, onda dobar rezultat za revanš, sa kojim bi svi u klubu bili zadovoljni, nije nemoguć. Šta znači dobar rezultat? Pod jedan – ne primiti gol, pod dva – dati makar jedan, pod tri – ako bude sreće, dati dva ili tri. Vjerujem u ovaj tim, vjerujem da ima dovoljno kvaliteta i da može ostvariti cilj. Vidim po igračima da jedva čekaju da utakmica počne. Naoštreni su, znaju da je u današnjih 90 minuta možda ključ koji otvara vrata ka odbrani pehara“, kaže trener Rudara, Nebojša Vignjević.

Jasno je mladom stručnjaku koliko je pred njegovim izabranicima težak zadatak. Zeta pripada vrhu crnogorskog fudbala, i po klupskoj organizaciji, i kvalitetu igrača i sjajnom vođenju sa klupe. Uz to, trijumfom nad Mladosti najavila je bolje dane i, svakako, malo pojačala samopouzdanje nakon nekoliko lošijih rezultata.

"To su sve činjenice koje potvrđuju koliko nas neizvjestan dvomeč očekuje. Ali, ako mi uvažavamo njih, isto toliko i oni poštuju nas. Znaju da imamo dosta, vrlo bitnih aduta koji nas, i sjutra, a i u ukupnom zbiru, možda čine blagim favoritom. Prije svega, to su domaći teren i navijači, zatim za nijansu bolja forma od njih, i ništa manje važno iskustvo u osvajanju Kup pehara. Mi smo to do sada dva puta uradili, a Zeta nijednom. E sad, ako od svih tih prednosti po nešto iskoristimo na pravi način, obavićemo više od pola posla. Samim tim i mirnije i bez prevelikog opterećenja dočekati revanš, a njima prepustiti da se bakću imperativom", zaključuje strateg Pljevljaka.

U Zeti su drugi put u sedam dana morali da prevale tri i po sata do Pljevalja, ali tvrde da to neće ostaviti traga u utakmici koja im je krucijalna u drugom dijelu šampionata.

Tim iz Golubovaca, naime, želi da prvi put od osamostaljenja Crne Gore igra finale Kupa, a preduslov za to je dobar rezultat u Pljevljima.

"Želimo da ostanemo neporaženi, i po mogućnosti da ne primimo gol. To je naš cilj pred današnju utakmicu i vjerujem da smo spremni da ga ostvarimo. Optimisti smo, imamo i revanš na našem stadionu", kaže Goran Buzanović, koji će zauzeti mjesto u veznom redu.

Zeta je u subotu protiv Mladosti prekinula užasnu seriju od pet mečeva bez pobjede. No, bez obzira na to, samo bi prolaz u finale opravdao dovođenje kvalitetnih pojačanja na polusezoni.

"Sve smo dali za ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije. Očekujem da odigramo čvrsto i skoncentrisano, uz agresivnost koja nas je krasila u drugom dijelu prve polusezone", zaključuje Burzanović.

Rudar - Zeta

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Srđan Korać (Bar). Početak u 16 časova. Revanš je naredne srijede.

Rudar (4-5-1): Mijatović - Popović (B. Ivanović), Igumanović, Bojić, Adžić - I. Jovanović, Francišković, Brnović, Vlahović (Mićić), Useni - Mrdak (M. Jovanović).

Zeta (4-4-2): Ivanović - Zlatičanin, Petrović, Milan Radulović, Novović - Krkotić, Peličić, Burzanović, Lađić - Korać, Škuletić.

Bonus video: