Hobotnica Iker tipovala na Real

Oktopod iz Pacifika koji je dobio ime po golmanu Reala Ikeru Kasiljasu, proslavio se u svom prvom "nastupu" na velikoj sceni, kada je prije četiri dana tipovao da će Real i Barselona igrati neriješeno
54 pregleda 0 komentar(a)
iker, Foto: Reuters
iker, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2011. 15:53h

Hobotnica Iker tipovala je da će Real pobijediti Barselonu u sjutrašnjem finalu Kupa kralja, koje se igra u Valensiji u 21.30 sati.

Oktopod iz Pacifika koji je dobio ime po golmanu Reala Ikeru Kasiljasu, proslavio se u svom prvom "nastupu" na velikoj sceni, kada je prije četiri dana tipovao da će Real i Barselona igrati neriješeno u redovnom kolu Primere u subotu veče u Madridu. Tako je i bilo - 1:1.

Njegov kolega Injesta nije pogodio rezultat za subotu (tipovao na pobjedu Barselone) pa njegova prognoza za sjutrašnje finale Kupa nije uzeta u obzir.

Hobotnice Iker i Injesta su nasljednici legendarnog Paula, koji je za vrijeme Mundijala u Njemačkoj pogodio ishode svih šest utakmica reprezentacije Njemačke, kao i finale između Španije i Holandije.

Sve hobotnice-progonzeri, funkcionišu po istom principu - biraju hranu između dvije posude na kojima su nalijepljeni logotipi dva tima ili reprezentacije.

Iker u petak 15 minuta nije mogao da se odluči iz koje posude da izabere parče sardine (ili nije bio gladan), što je bio znak da će se duel na "Santjago Bernabeuu" završiti - neriješeno.

Bonus video: