Pojedinci neće narušiti dobre odnose dva kluba

Desni bek Bjelopoljaca je u 88. minutu meča na samom izlazu sa stadiona pesnicom u predjelu oka udario komesara za bezbjednost Ibra, policajca Sabahudina Murića
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 21:59h

Utakmica 25. kola Druge crnogorske lige Ibar - Jedinstvo, koja se na stadionu na Bandžovom brdu igrala u nedjelju, završena je remijem (0:0) i incidentom koji je izazvao zamijenjeni igrač gostiju Dino Bećiragić.

Desni bek Bjelopoljaca je u 88. minutu meča, kada se nalazio u restriktivnom prostoru, na samom izlazu sa stadiona pesnicom u predjelu oka udario komesara za bezbjednost Ibra, policajca Sabahudina Murića, kojem je nanio lakšu tjelesnu povredu. Protiv Bećiragića je podnijeta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

Iz uprave Ibra danas je saopšteno da taj tim ima tradicionalno dobre odnose sa bjelopoljskim Jedinstvom i da ne želi da pojedini igrači poremete tu harmoniju.

"Do incidenta je došlo na službenom ulazu na atletskoj stazi, gdje je stajao zamijenjeni igrač gostiju Dino Bećiragić. Kada ga je naš komesar za bezbjednost upozorio da ne može da stoji tu, on se okrenuo i pesnicom ga udario u desno oko", rekao je direktor Ibra, Mehmedin Šutković.

Bećiragića su saigrači potom praktično uvukli u svlačionicu. Nakon saslušanja u policiji, on je pušten kući.

"Apelujem na rukovodstvo Jedinstva da ne dozvoli da se poremete dobri odnosi između dva kluba zbog nervoznih ili ne znam kako da ih nazovem, fudbalera. Ibar važi za miroljubivi tim i otkada sam na njegovom čelu nije izazvao niti jedan incident. Učinićemo sve da se i ubuduće kod nas svi osjećaju bolje nego na svom terenu. Sa svim crnogorskim klubovima imamo izvarednu saradnju i želimo da tako i ostane", rekao je Šutković.

Nakon incidenta na stadionu, puklo je zadnje staklo na autobusu Jedinstva. Oko 30 očevidaca „Vijestima“ je potvrdilo nalaz policajaca i rezultat uviđaja kriminalističke službe da do lomljenja stakla nije došlo s vana, nego iznutra.

"To je vjerovatno urađeno iz revolta kako bi se izazvao novi ili bacila sjenka na raniji incident", rekao je Šutković.

Komesar za bezbjednost Ibra Sabahudin Murić kazao je da mu je žao što je bačena sjenka na jednu fer utakmicu.

"Igrači Jedinstva koji su zamijenjeni, poslije tuširanja i presvlačenja u civilnu odjeću ušli su u službeni prolaz koji vodi ka terenu. Na odluku pomoćnog sudije odreagovao je Bećirović izlazeći na atletsku stazu. Kada sam ga upozorio da ne može tu da boravi, on se okrenuo i udario me stisnutom pesnicom", izjavio je povrijeđeni Murić.

Jedinstvo je trenutno drugoplasiramo na tabeli i vjerovatno će tu ostati do kraja sezone, s obzirom na to da prvoplasirani Bokelj bježi 14, a trećeplasirani Čelik zaostaje sedam bodova. Ibar je osmi.

Bonus video: