Tureovo istjerivanje „đavola”

Bivši igrač Monaka je srušio veliki Mančester junajted u polufinalu FA kupa, pa su „građani” na dobrom putu da osvoje prvi trofej još od 1976. godine
0 komentar(a)
Ture, Foto: REUTERS
Ture, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.04.2011. 17:24h

U Barseloni je bio samo igrač koji pokriva rupe, a u Mančester sitiju je ključna uloga u rezultatima Roberta Manćinija - Jaja Ture ove sezone samo pokazuje da „blau-grana” nije umjela da ga iskoristi potpuno kao fudbalera i da joj nije bio potreban Ture koji se druži s loptom.

Bivši igrač Monaka je srušio veliki Mančester junajted u polufinalu FA kupa, pa su „građani” na dobrom putu da osvoje prvi trofej još od 1976. godine.

GOLMANI

Kupe (PSŽ) - nekada je čuvao mrežu Liona, a sada je ukrotio „lavove” na Parku prinčeva.

Rejna (Liverpul) - najzaslužniji što je Liverpul poslije više od 100 minuta igre izborio bod na „Emirejtsu”.

ODBRANA

Savić (Bordo) - mladi bek iz Srbije polako pokazuje da je Bordo bio u pravu kada je odlučio da ga dovede iz Crvene zvezde.

Zapata (Udineze) - gotovo u svakom duelu je bio brži od Edinsona Kavanija. A kada je Urugvajac bio zaustavljen, Udineze je već bio odradio pola posla u Napulju.

Rafinja (Đenova) - konačno pokazuje zašto su Đenovljani bili tako uporni da ga dovedu iz Šalkea.

Pepe (Real Madrid) - jedan od najpozitivnije ocijenjenih igrača derbija između Reala i Barselona.

SREDINA

Gece (Borusija Dortmund) - selektor Njemačke Joakim Lev je priznao da ga interesuju samo oni tereni na kojima će da igra 18-godišnji majstor.

Miler (Bajern) - nije postigao nijedan od pet golova protiv Bajera, ali je sa dvije asistencije opet bio najkreativniji igrač Bavaraca.

Inler (Udineze) - Inler je zablistao u Napulju, a gazda Napolija Aurelio de Laurentis nije krio koliko je oduševljen: Nisam ni slutio da je ovakav igrač. Želim ga u Napoliju”, kazao je De Laurentis.

Mauri (Lacio) - Lacijali lete ka Ligi šampiona, a predvodi ih iskusni kapiten koji igra sezonu života.

Džudžak (PSV) - više nije anonimus, uz Fabija Koentraa iz Benfike je trenutno najtraženiji ljevonogi fudbaler u Evropi...

Ture (Mančester siti) - riješio je jedan od najvažnijih derbija Mančestera u bliskoj istoriji - onaj u polufinalu FA kupa.

Eterington (Stouk) - tim sa „Britanije” je krenuo u lov na trofej pobjednika FA kupa, a nakon 5:0 protiv Boltona je postalo jasno da taj pehar, prvi u istoriji, nije daleko.

NAPAD

Gomes (Bajern) - njegove sposobnosti su odavno poznate, a protiv Bajera su opet potvrđene - Super Mario je šutnuo tri puta na gol „farmaceuta” i to je bilo dovoljno za het-trik.

Đovinko (Parma) - „atomski mrav” čini čuda u dresu Parme, pa je umorni Inter bio kao stvoren da Đovinko igra svoju igru. Šampion je pao na „Tardiniju”...

Drogba (Čelzi) - Anćeloti je prihvatio grešku i dao mu prostor umjesto Toresa. Iskusni napadač nije razočarao kao El Ninjo.

Rodaljega (Vigan) - engleski fudbal je kao stvoren za njegovu snagu i brzinu. Adut Vigana u borbi za opstanak.

Osvaldo (Espanjol) - u Italiji se nije proslavio, ali je Španija možda i obećana zemlja za njega... Dao je dva gola Atletiku, pa Espanjol i dalje vjeruje da može da naredne godine zaigra u Ligi Evrope.

Žinjak (Marsej) - šampion se potpuno vratio u trku za titulu - prišao je na samo bod lideru Lilu.

Bonus video: