Borusija već slavi titulu, petica Bajerna

Borusija sada ima osam bodova više od Bajera i za matematičku ovjeru titule dovoljna joj je još jedna pobjeda, i jedan remi
0 komentar(a)
Borusija, Foto: Reuters
Borusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.04.2011. 19:25h

Kada je Bajern već na poluvremenu vodio 4:0 protiv Bajera iz Leverkuzena, cijeli Dortmund je bio na nogama. Dva sata kasnije, slavlje je bilo potpuno - “milioneri” su slavili protiv Frajburga i četiri kola prije kraja došli na korak od prve titule šampiona nakon 1982. godine.

Borusija sada ima osam bodova više od Bajera i za matematičku ovjeru titule dovoljna joj je još jedna pobjeda, i jedan remi. Sve će biti gotovo već u narednom kolu ako Bajer ne pobijedi Hofenhajm a “milioneri” slave u Menhengladbahu, ali je realnije da se promocija odloži za 30. april, kada će “Iduna park” na meču protiv Nirnberga doslovno proključati.

- Ovo je savršen dan. Stvarno smo blizu, mada neću reći da je gotovo sve dok matematički ne budemo šampioni - kazao je trener Borusije Jirgen Klop. Pred tačno 80.720 navijača, koji su Borusijin hram fudbala doslovno obojili u žuto, “milioneri” su se poigrali sa Frajburgom već u prvom poluvremenu, kada su golovima Gecea i Levandovskog vodili sa 2:0.

- Predivnih 13 godina, može li da se završi ljepše - izjavio je brazilski veteran Dede, koji će na kraju sezone napustiti ekipu.

Groskrojc je u nastavku dodao treći za neopisivo slavlje na stadionu.

- Ovo je džinovski korak ka tituli - poručio je sportski direktor Mihael Zorc.

Borusijin put ka titulu značajno je olakšao posrnuli gigant, minhenski Bajern, koji je u prvoj utakmici dosadašnjeg pomoćnika Andrisa Jonkera doslovno razmontirao Bajer na “Alijanc areni”.

Već nakon poluvremena bilo je 4:0. Riberi i društvo u nastavku su se smilovali, pa je završilo “samo” 5:1.

- I ja sam na poluvremenu bio iznenađen. Sada je Hanover ostao iza nas, lijepo je biti na poziciji koja vodi u Ligu šampiona - rekao je Jonker.

Još uvijek aktuelni trener Leverkuzena, bivši i budući trener Bajerna, Jup Hajnkes, bio je u čudu a nemoćan da opiše šta desilo.

- Od početka je sve krenulo k vragu - rekao je Hajnkes.

Bonus video: