Mogren matirao Grbljane za osam minuta

Jovanović je sjajnim slobodnim udarcem u 6. minutu načeo mrežu Grblja, da bi tri minuta kasnije Matić sa ivice šesnaesterca postavio konačnih 2:0.
99 pregleda 0 komentar(a)
BALA, Foto: Zoran Đurić
BALA, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.04.2011. 16:14h

Mogren se učvrstio na vrhu nakon trijumfa nad Grbljem na Lugovima (2:0), a lider je presudio komšijama za svega osam minuta. Samo toliko vremena trebalo je domaćim fudbalerima da postignu dva gola i demolarišu ovog puta neubjedljive Grbljane. Budvani su tako upisali i treću uzastopnu pobjedu sa novim trenerom Branislavom Milačićem, i sada imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Malo ko je, međutim, očekivao da će Grbalj, koji inače ima dosta uspješnu rezultatsku tradiciju na Lugovima kapitulirati već na početku. Domaćin je, međutim, bio inspirisan i veoma razigran u uvodu meča. Gosti su uspjeli da priprijete u drugom minutu, kada je izblokiran šut Nikolića, ali vrlo brzo je meč krenuo u potpuno drugom smjeru.

Nakon toga, gosti su matirani u razmaku od dva minuta. U šestom minutu Jovanović je sjajnim udarcem iz “slobodnjaka” pogodio bliži ugao Gačevićevog gola i podsjetio na blistave trenutke u “žutom” dresu od prije nekoliko godina. Dva minuta kasnije Matić je lijepim šutem krunisao akciju Ranđelovića i asistenciju Jovanovića i udvostručio prednost. Nakon toga, domaćin je na momente pokazivao i zbog čega je dobio epitet crnogorskog “drim-tima”. Budvani su lijepo kombinovali na polovini rivala, ali su pokušaji Grbića i Matića završili pored stative. Isto je bilo i u 33. minutu - Nuhi je sjajno prodro po desnoj strani, ali je potom šutirao pored gola. Gosti su bili u podređenom položaju, argentinski napadač Rosi bio je najraspoloženiji, jednom je i dospio u situaciju da ugrozi gol Mogrena, ali je loše šutirao sa lijeve strane u 25. minutu.

Domaćin, međutim, nije bio na istom nivou u nastavku meča. Tempo je oslabio, kako je vrijeme odmicalo počelo je i soliranje, a Ćetković se povrijedio u 50. minutu. Budvani su, ipak, napravili nekoliko šansi - Miodrag Zec je bio neprecizan iz lijepe pozicije u 56. minutu, a samo tri minuta kasnije Nuhi je nakon lijepe kombinacije sa Grbićem efektno šutirao, ali je Gačević bio siguran. Grbljani su mogli da vrate neizvjesnost u 68. minutu - rezervista Vlaisavljević je odlično centrirao, Dragićević dobro zahvatio loptu glavom, a Janjušević još bolje odreagovao. Do kraja su još Grbić i Ranđelović probali da pobjedu učine ubjedljivijom, ali njihovi pokušaji nijesu bili pretjerano opasni za gostujućeg golmana.

Milačić: Sada zavisi od nas

Trener Mogrena Branislav Milačić ima razloga da bude zadovoljan nakon tri uzastopna trijumfa.

- Brzo smo postigli dva gola, ali smo se malo uspavali nakon toga. Grbalj je ozbiljan rival kakav god bio. Prvi smo, a razlika iznosi tri boda u našu korist. Možemo da budemo zadovoljni, ali biće i kritika - rekao je Milačić.

Iskusni stručnjak nedavno je izjavio da će derbi protiv Budućnosti na Lugovima odlučivati o prvaku...- Imaće o čemu da odlučuje, ali u krajnjem - neka svako brine svoju brigu. Sada je definitivno sve do nas, ako smo pravi - bićemo prvi na kraju - poručio je trener Mogrena.

Ranđelović je ponovo bio dosta aktivan...

- Nije se promijenio on, već način igre, a Ranđeloviću odgovara kada je lopta na zemlji. Vidjećemo kakva je povreda Ćetkovića, a ovog puta smo u vatru bacili mladog Bakića. Trenutno nemamo prevelik izbor igrača na raspolaganju. Mladići treba da dobiju šansu, ali ne možemo da ih odmah bacimo u vatru - poručio je trener Mogrena.

Milačić se potom osvrnuo i na druge stvari koje se odnose na klupsku politiku...

- Svako ima pravo na svoj stav povodom svega što se izdešavalo u proteklom periodu. Mislim, međutim, da svi ljudi iz fudbala znaju, kao i da su u obavezi da kažu koliko je Boro Lazović uložio u Mogren. Čuju se priče da Boro nekome duguje, a on je i svoj imetak uložio u fudbal.

Trener Grbljana Dragan Radojičić sportski je podnio poraz.- Mislim da su moji fudbaleri sagorjeli u želji, a osjetio se izostanak pojedinih igrača. No, dosta jeftino smo izgubili, i svih sedam narednih mečeva biće kao finala za nas. U prošlom kolu smo osvojili tri boda protiv Budućnosti, ali ovog puta nijesmo opravdali očekivanja. No, rekao sam igračima u svlačionici “glavu gore”. U svakom meču treba tražiti tri boda - kazao je Radojičić.

Mogren - Grbalj 2:0

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 700. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Jovanović u 6. i Matić u 8. minutu. Žuti kartoni: Batak (Mogren), Martinović, Nikolić (Grbalj).

Mogren: Janjušević 7, Nuhi 7, Tatar 7, Simović 7, Batak 7, Mirković 6,5, Jovanović 7,5, Matić 7 (Bakić), Grbić 7 (R. Zec), Ranđelović 7, Ćetković 7 (M. Zec 6,5).

Grbalj: Gačević 6,5, Radulović 6, Jovanović 6, Mikijelj 6, Simunović 6, D. Bošković 5,5 (N. Bošković), Dragićević 6, Janković 6 (Martinović 6,5), Rosi 6,5 (Vlaisavljević), Nikolić 6, Radonjić 6.

Bonus video: