Varvari poručili Mugoši da je on sljedeća meta (foto)

"Nas ne interesuje politika, detaljni urbanistički planovi niti nečiji mandat - nas samo i jedino interesuje Budućnost."
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 15:52h

Oko hiljadu najvatrenijih navijača Budućnosti, u nekoliko metara uskoj i skoro 300 metara dugačkoj koloni, prošetalo je danas od Sahat kule do Trga republike, obilježivši na taj način godišnjicu bojkota protiv Uprave kluba i njenog predsjednika Tomislava Čelebića.

Dok je iz nepregledne mase prošarane zastavama i "anti-Čelebić" parolama glasno odjekivalo "Tomo odlazi" i "odlazi Tomislave", mnogi slučajni prolaznici i stanovnici glavne podgoričke ulice su telefonima i fotoaparatima zabilježili ovaj mirni i nesvakidašnji protest.

Varvari su na Trgu republike pročitali nekoliko zahtjeva i poručili gradonačelniku Podgorice da je on naredna meta ukoliko Čelebić uskoro ne napusti "neudobnu fotelju".

"Nas ne interesuje politika, detaljni urbanistički planovi niti nečiji mandat - nas samo i jedino interesuje Budućnost, koja je centar našeg, ogromnog jedinstvenog podgoričkog univerzuma.

Mirnoj šetnji Varvara prisustvovalo je i nekoliko javnih ličnosti iz kulturnog i muzičkog miljea grada (Rade Rapido, MC Marko, Brčko Brčković...), dok je od sportista bila prisutna suspendovana rukometašica Budućnosti Katarina Bulatović

Trpjeli smo dok se odlučivalo o rušenju Kino Kulture, kad je knjižara Kultura postala butik, kad su nam sjekli platane i nagrđivali obale Morače a grad prekrivao beton ali sad, kad se pokušavaju iz mandata u mandat igrati sa nečim što je veće od svih njih, njihovog betona i gramzivosti, njihovog nedostatka osjećaja za pripadnost i za grad kažemo - dosta", pročitano je na Trgu republike, uz poruku Mugoši da je Podgorica postojala i prije njega i Čelebića, a da su Varvari stariji od svih političkih partija.

"Nemaran odnos prema svetinji"

Mirnoj šetnji Varvara prisustvovalo je i nekoliko uglednih kulturnih ličnosti grada, dok je od sportista bila prisutna suspendovana rukometašica Budućnosti Katarina Bulatović.

"Varvari" ne prisustvuju utakmicama FK Budućnost od 26. aprila prošle godine, kada su tokom prvog poluvremena meča sa Lovćenom demonstrativno napustili tribinu. Od tada, povratak na stadion uslovljavaju odlaskom predsjednika Tomislava Čelebića, na čiji račun su ispisane i brojne pogrdne parole na gradskim fasadama.

Varvari zamjeraju Čelebiću "nemaran odnos prema svetinji", "nesposobnost upravljanja klubom", "ignorisanje njihovih napora, akcija i poziva na saradnju", "katastrofalno vođenje svih segmenata plavo-bijele institucije", kao i "stvaranje atmosfere neprofesionalnog i indolentnog odnosa većine igračkog kadra prema svetom grbu".

Bonus video: