Navijači Sampdorije kamenovali autobus sa igračima i prijetili im smrću

„Otišlo se iza stepena tolerancije, ništa ne može da opravda takvo ponašanje“, kazao je Garone, predsjednik Sampdorije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 14:50h

Igrači i stručni štab Sampdorije u subotu veče doživjeli su dvosturki šok – nakon ubjedljivog poraza na „San Siru“ od Milana (3:0), ekipu je dočekalo neprijatno iznenađenje po povratku u Đenovu. Grupa od 20-tak maskiranih navijača Sampdorije, naime, kamenovala je autobus u kojem se nalazila ekipa, i prijetila smrću igračima u slučaju ispadanja iz Serije A.

Sve se dogodilo oko dva sata iza ponoći, na parkingu jednog hotela u centru Đenove, a u tom trenutku u autobusu je bilo pet igrača, na čelu sa kapitenom Anđelom Palombom, i doktor ekipe. Kako navode italijanski mediji, nije riječ o organizovanom napadu navijača, a napadači su ušli u autobus prijeteći igračima, nakon čega su uspjeli da polome prednje staklo autobusa. Nakon intervencije policije navijači su se razbježali...

„Nijedam sportski rezultat, čak i najnegativniji, ne može da opravda ovakav gest. Navijači Sampdorije su uvijek bili poznati po privrženosti klubu i svim njegovim članovima. Trenutak je težak, ali jediin način da se izađe iz toga jeste da svi ostanemo jedinstveni“, kaže se u saopštenju Sampdorije.

Posebno razočara je bio predsjednik kluba Rikardo Garone.

„Otišlo se iza stepena tolerancije, ništa ne može da opravda takvo ponašanje. Ja, međutim, ne želim da odustanem“, kazao je Garone.

Sampdorija je prošle sezone osvojila četvrto mjesto u prvenstvu, i izborila mjesto u Ligi šampiona. Odlaskom trenera Del Nerija prošlog ljeta, te januarskih odlazaka Pacinija i Kasana, Đenovljani ove sezone imaju mnogo problema sa se nalaze u zoni ispadanja...

Bonus video: