El Klasiko rješavali penali

Kao da je Specijalni imao predosjećaj - njegov Real Madrid je od 51. minuta imao igrača manje (isključen Albiol), ali je, ipak, izvukao remi (1:1).
0 komentar(a)
Ronaldo i Alveš, Foto: Reuters
Ronaldo i Alveš, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2011. 22:46h

Žoze Murinjo je pred prvi od četiri „el klasika” u svom stilu poručio:

„Moram da treniram ekipu sa 10 igrača, kako bih ih spremio za Barselonu. Odem tamo sa Čelzijem, završim sa 10 fudbalera, odem tamo sa Interom, završim sa 10. To opet može da se dogodi“.

Kao da je Specijalni imao predosjećaj - njegov Real Madrid je od 51. minuta imao igrača manje (isključen Albiol), ali je, ipak, izvukao remi (1:1).

Golove su na istovjetan način postigli najbolji fudbaleri današnjice - Lionel Mesi je sa bijele tačke doveo „blaugranu” u vođstvo u 53. minutu, a pola sata kasnije je iz penala bio precizan Kristijano Ronaldo.

Mesi je, zanimljivo, tako postigao svoj prvi gol u 10. meču protiv timova koje je vodio Murinjo, dok je portugalski as u sedmom meču sa Kataloncima napokon pronašao put do mreže.

Remijem na „Santjago Bernabeuu” Barsa je praktično osigurala treću uzastopnu titulu prvaka Španije, jer šest kola prije kraja ima osam bodova više od najvećeg rivala. Razloga za zadovoljstvo, međutim, imaju i „merengesi” - nakon novembarske blamaže na „Kamp nou” (5:0), pokazali su da mogu da se suprotstave Barsinim čarobnjacima.

Prva prilika da to ponove pruža im se već u srijedu u Valensiji u finalu Kupa kralja. Nakon okršaja na „Mestalji”, čeka ih ono najvažnije - dueli u polufinalu Lige šampiona.

Rezultati:

Real Madrid – Barselona 1:1 (0:0)

Ronaldo (pen) 82. – Mesi (pen) 53.

Hetafe – Sevilja 1:0 (0:0)

Miku 76.

Malaga – Majorka 3:0 (2:0)

Fernandez 26, Baptista 46, 57.

Almerija – Valensija 0:3 (0:0)

Soldado 51, Stankevičijus 67, Alba 71.

Bonus video: