Pljevljaci u nastavku do bodova

U izuzetno fer i korektnoj utakmici, protiv tradicionalno neugodnih gostiju iz Tuzi zaslužena pobjeda Rudara i osvojena nova tri boda.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2011. 22:02h

U izuzetno fer i korektnoj utakmici, protiv tradicionalno neugodnih gostiju iz Tuzi zaslužena pobjeda Rudara i osvojena nova tri boda. Prvo poluvrijeme je proteklo bez mnogo želje i žara pogotovo kod domaćih igrača, dok su gosti pokazali da znaju da igraju fudbal i da su došli da se nadigravaju. U takvoj igri stvorili su i nekoliko prilika za gol. Đoković u 6. pa Đukić u 26.minutu bili su za malo neprecizni, a u 35. minutu Đoković je zatresao mrežu Mijatovića, ali poslije prekršaja nad odbrambenim igračem Rudara Ivanovićem. I Rudar je mogao do gola u prvom dijelu meča, ali su šuteve Ivice Jovanović u 24. i Bojića u 37. minutu izblokirali odbrambeni igrači gostiju.

Drugo poluvrijeme i sasvim druga priča. Poslije ulaska Usenija i Vlahovića, a kasnije i Popovića, Rudar je zaigrao agresivnije, brže i preciznije. Takva igra im se isplatila u 70.minutu kada je Useni izveo korner, u gužvi se najbolje snašao Lutovac, zahvatio loptu lijevom nogom i poslao je u mrežu nemoćnog Đokovića. Gosti su tada krenuli na sve ili ništa što je omogućilo domaćim fudbalerima da iz kontranapada stvaraju šanse, a iz jedne takve i povećaju rezultat. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je Brnović nosio loptu 30-ak metara, dobro uposlio Usenija, a ovaj sa nekih 18 metara snažno i precizno šutirao i zatresao mrežu Tuzana.

- Pokušali smo otvorenom igrom da se suprostavimo Rudaru i to smo uspjeli, ali samo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu posljie izvršenih izmjena i rotacijama u timu Rudar je zaigrao mnogo bolje i zasluženo osvojio tri boda - rekao je Mladen Vukićević, šef stručnog štaba Dečića.

- Prvo poluvrijeme je možda bilo i najslabije u ovom dijelu sezone. Gosti su došli da igraju i da se nadigravaju što je iznenadilo moje igrače jer se u Pljevljima gosti uglavnom brane. Nije bilo agresivnosti u prvom poluvremenu a u drugom je to bilo mnogo bolje. Poveli smo iz prekida a onda lagano priveli utakmicu kraju postigavši pritom još jedan gol – prokomentarisao je utakmicu šef stručnog štaba Rudara Nebojša Vignjević.

Bonus video: