Čelziju sve lakše sa Drogbom

Menadžer Karlo Anćeloti je najzad odlučio da ostavi Fernanda Toresa van ekipe, a njegova zamjena Didije Drogba je već poslije 22 minuta dokazao Italijanu da njegovo vrijeme nije prošlo
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: REUTERS
Čelzi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.04.2011. 17:09h

Čelzijeva serija nepobjedivosti u Premijer ligi traje više od dva mjeseca, a nastavljena je i u Birmingemu - plavci” su savladali VBA sa 3:1, pa su sada na samo bod manje od drugoplasiranog Arsenala, koji svoj meč igra sjutra protiv Liverpula na „Emirejtsu”.

Menadžer Karlo Anćeloti je najzad odlučio da ostavi Fernanda Toresa van ekipe, a njegova zamjena Didije Drogba je već poslije 22 minuta dokazao Italijanu da njegovo vrijeme nije prošlo - napadač iz Obale Slonovače je izjednačio nakon što je pogodio Piter Odemvingije u 2. minutu.

Čelzi je od tog trenutka zagospodario terenom, pa su Salomon Kalu u 26. i Frenk Lampard u 45. riješili meč u Birmingemu... Tores je, istina, zaigrao, ali već kada je meč bio riješen - ušao je u 82. minutu upravo umjesto Dorgbe.

Vigan je pobijedio Blekpul u gostima (3:1) i gurnuo ga u zonu ispadanja, dok je Aston Vila slavila u Londonu protiv Vest Hema i zakucala „čekićare” za samo dno Premijer lige. Ispod vest Hema je samo Volvs sa istim brojem bodova (32), ali i utakmicom manje.

Everton je golovima Liona Osmana i Lejtona Bejnsa srušio Blekburn, dok je Birmingem na svom „Sent Endrjusu” lako izašao na kraj sa Sanderlendom.

Rezultati:

VBA - Čelzi 1:3Odemvingije 17 - Drigba 22, Kalu 26, Lampard 45.

Blekpul - Vigan 1:3Kembel 83 - Rodaljega 3, N'Zogbija 45, Erdli (autogol) 66.

Everton - Blekburn 2:0

Osman 54, Bejns (penal) 75.

Vest Hem - Aston Vila 1:2Kin 2 - Bent 37, Agbonlahor 90.SjutraArsenal - Liverpul

Bonus video: