Kordić i Merdović presudili Budućnosti, Sutjeska potvrdila dominaciju

Izabranici Nikole Rakojevića revanširali su se podgoričkom timu za tri uzastopna poraza, a istovremeno produbili rezultatku krizu aktuelnog šampiona
75 pregleda 2 komentar(a)
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2018. 16:34h

Sutjeska je u najvećem crnogorskom derbiju pokazala da ove sezone nema ravnopravnog rivala – lider i budući prvak savladao je Budućnost 3:2 u 27. kolu Prve crnogorske Telekom fudbalske lige.

Izabranici Nikole Rakojevića revanširali su se podgoričkom timu za tri uzastopna poraza, a istovremeno produbili rezultatku krizu aktuelnog šampiona.

Budućnost je doživjela prvi poraz u drugom dijelu sezone, ali na osam mečeva ima i samo jednu pobjedu, ostvarenu protiv posljednjeplasiranog Dečića.

"Zadovoljan sam rezultatom i pobjedom koja je zaslužena, ali ne i nekim situacijama u odbrani, konkretno kod golova protivnika. Mislim, ipak, da smo pokazali više u ovom derbiju", rekao je Rakojević i odbio da priča o tituli:

"Želim da ekipa igra najbolje što može, da napreduje i da to prate rezultati", istakao je popularni Peco.

Sutjeska je golovima raspoloženog centarfora Šalete Kordića u 5. i 27. minutu stekla dva gola prednosti i nagovijestila konačan ishod.

Očekivalo se nakon takvog starta da će domaćin lako doći do bodova, ali je Miljan Vlaisavljević smanjio i vratio nadu.

Brzo je, međutim, Luka Merdović vratio dva gola prednosti - 3:1.

U nastavku je Budućnost odigrala bolje, agresivnije, nije se predala, što je možda i jedina utjeha u porazu.

Milan Đurišić je vješto iskoristio nepažnju i nesporazum odbrane rivala i golmana Giljena da smanji na 3:2 i najavi uzbudljivih posljednjih pola sata.

Gosti, ipak, nisu mogli do preokreta, Nikšićani su sačuvali vođstvo i proslavili pobjedu, kojom su se za još tri koraka približili tituli...

"Primili smo golove bezveze. Ovo je ponajbolja naša partija u drugom dijelu sezone i ako ponovimo ovakvo izdanje ubuduće nećemo imati problema. Sutjesci čestitam na pobjedi i na tituli koja je izvjesna", kazao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović.

Bonus video: