Pljevljaci hvataju zalet za Kup

Sjutrašnji rival je, najblaže rečeno, neugodan za „rudare“. Tradicionalno. U Tuzima je minimalno slavio, potom pod Golubinjom tijesno poražen golom iz penala...
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 21:43h

Neplanirani odmor zbog odlaganja Kup utakmice, u Rudaru su iskoristili da se što bolje pripreme za prvenstveni duel sa Dečićem. Iako je treća pozicija na tabeli praktično obezbijeđena, namjera stručnog štaba je da ne dozvoli opuštanje, kako bi se do kraja prvenstva tu i ostalo, isto tako i zadržao takmičarski naboj, neophodan za finiš sezone kada se odlučuje o vlasništvu nad peharom u Kupu, ali i nastavila nedavno započeta mini-serija pobjeda.

Sjutrašnji rival je, najblaže rečeno, neugodan za „rudare“. Tradicionalno. U Tuzima je minimalno slavio, potom pod Golubinjom tijesno poražen golom iz penala, što obećava još jedan neizvjestan duel. Pljevljaci se nadaju pozitivnom ishodu za njih.

"Tvrda je to ekipa, nikome protiv njih nije lako, a koliko vrijede pokazali su prošle subote kada su nadigrali i ubjedljivo savladali Zetu. Uz to, još nijesu u potpunosti napustili opasnu zonu, pa im je i motivacija dodatni adut. Međutim, ni nama motiv ne nedostaje. Nešto zbog daljeg „cementiranja“ trećeg mjesta, a mnogo više zbog pojačavanja samopouzdanja i dobre atmosfere pred ubrzani dvomeč sa Golubovčanima u Kupu Crne Gore. Kako god, igraćemo bez kalkulacija, na pobjedu, onako kako jedino i umijemo, što će, nadam se, biti dovoljno za treću trojku u nizu", kaže iskusni vezista Ivica Francišković, koji je od posljednjih pet golova Rudara, postigao tri.

Nakon što su sa tri gola ispratili Zetu u prethodnom kolu, u Dečiću ne kriju da im je prva proljećna pobjeda skinula “kamen sa srca”.

"Idemo u Pljevlja oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca, pa bismo bili zadovoljni i bodom. Osim suspendovanih Nelevića, Živkovića i kapitena Lekića zbog povrede će odsustvovati i pouzdani štoper Ramović. No, tako je to u prvenstvu, ne sumnjam da će oni koji ih zamijene dati maksimum. Ipak, mi se ne zavaravamo, znamo da je Rudar kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama sa po nekoliko odličnih igrača. Domaćin bi bio favorit na svom terenu i da smo kojim slučajem kompletni. Ono što nas zanima je da nakon ove utakmice u posljednjih sedam kola odigramo dobro i uspješno završimo sezonu", rekao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Bonus video: