Nikšićani bez prava na kiks

Pozivam navijače da nam pruže podršku, jer nam je prijeko potrebna – kazao je trener Sutjeske Dragan Mijanović, koji nema kadrovskih problema.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 21:48h

Ako je do sada i bilo prostora za kalkulacije više ga nema - Sutjeska bez prava na kiks dočekuje Lovćen koji se, takođe, bori za goli prvoligaški život! Prva proljećna pobjeda Sutjeske na gostujućem terenu vratila je kraj Bistrice, čini se, izgubljenu nadu u očuvanje prvoligaškog statusa, ali samo za kratko jer ukoliko izabranici Dragana Mijanovića sebi dozvole luksuz da izgube još koji bod kod kuće, ovosezonska odiseja u društvu najboljih praktično će biti završena. Iz tabora Nikšićana stižu optimističke najave – svjesni odgovornosti i zadatka koji je pred njima učiniće sve da bodovi ostanu kraj Bistrice.

- Pobjeda u prošlom kolu protiv OFK Bara došla je u pravom trenutku. Međutim, taj meč smo odmah arhivirali, a tokom sedmice sve misli smo podredili današnjem rivalu sa Cetinja. Lovćen je nezgodna ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Nama je do kraja sezone svaka utakmica prelomna, a ova je najvažnija jer je prva. Bilo koji ishod osim pobjede za nas bi bio neuspjeh. Pametnom i strpljivom igrom možemo stići do cilja. Ostalo je još osam kola do kraja sezone, u kojima ne smijemo da imamo padove, već uspone. Pozivam navijače da nam pruže podršku, jer nam je prijeko potrebna – kazao je trener Sutjeske Dragan Mijanović, koji nema kadrovskih problema.

Ako fudbaleri Lovćena neki meč ove sezone mogu nazvati „mečom odluke“, onda će to biti slučaj sa današnjom utakmicom protiv Sutjeske, u Nikšiću. Izabranici Marka Markovića nemaju ni malo lak zadatak na stadionu kraj Bistrice, a po riječima šefa stručnog štaba Cetinjana, njima je od duela sa Sutjeskom, pa sve do kraja prvenstva, svaki meč sezone.

- Utakmica sa Sutjeskom je mnogo, mnogo bitna, ali ne i presudna u borbi za opstanak. Ipak, svjesni smo da danas možemo dosta toga da osvojimo ili izgubimo. Znamo da nas čeka veoma težak posao, naročito zbog toga što ne možemo da računamo na dvojicu suspendovanih prvotimaca, mlade reprezentativce Radišića i Bogdanovića. Ipak, nemamo puno izbora. Kao i uvijek igraćemo otvoreno, nastojati da se nadigravamo sa rivalom - kazao je Marković.

Bonus video: