Mančester junajted i Barselona u polufinalu

Mančester opet bolji od Čelzija, dok je Barselona savladala Šahtjor i u Donjecku
0 komentar(a)
Mančester, Foto: REUTERS
Mančester, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.04.2011. 21:03h

Barselona i Mančester junajted su prvi polufinalisti Lige šampiona - Barsa je i u Donjecku dokazala moć (slavila je sa 1:0), dok je Junajted i u revanšu bio bolji od Čelzija (2:1).

Tako je postalo jasno ko je gazda na Ostrvu, tim ser Aleksa Fergusona nije propustio priliku da se plasira među četiri najbolje ekipe u Evropi, dok je Čelzi ponovo stao. "Đavoli" su tako još jednom natjerali "plavce" na suze nakon što su ih pobijedili u finalu u Moskvi prije tri godine.

Strijelci za Mančester su bili Ernandes i Park, dok je za ekipu Karla Anćelotija pogodio Drogba.

KADA TREBA TU JE GIGS

Da je neko u analizi prije mečeva Čelzija i Mančester junateda proglasio Rajana Gigsa u mogućeg junaka dvomeča, vjerovatno bi bio ismijan u Engleskoj. Eto, baš to se desilo - Velšanin je pokazao kako se igra fudbal, profesorski je bio asistent kod sva tri gola Junajteda u dva meča sa „plavcima” , pa se sa pravom postavlja pitanje - postoje li granice za igrača takve klase?

A kada 37-godišnji Gigs igra tako, onda je i znanje Vejna Runija, Nanija, Parka, Kerika i ostalih previše za odbranu Čelzija... Londonski klub je opet mogao samo da posmatra kako jedan velikan sa Ostrva (godinama im je to priređivao Liverpul) krči put ka finalu koje se igra u Čelzijevom gradu, u hramu fudbala.

- Ne veličajte moju igru, pogledajte kako igra Kerik. Sa njim u veznom redu je sve lakše, zbog njega sam imao dosta prostora - rekao je skromno Gigs.

Mančester je poveo golom Havijera Ernandesa u 43. minutu, a drugi gol je došao kao odgovor na želju navijača Čelzija da se meč otvara - samo minut poslije izjednačujućeg pogotka Didijea Drogbe, Gigs je maestralno uposlio Parka koji nije pogriješio.

- Sada nema dileme, moj tim je u najvažnijem momentu u sezoni dostigao top formu - sijao je od sreće Ferguson.

KRAJ ZA ANĆELOTIJA?

Anćeloti možda više neće slušati himnu Lige šampiona kao menadžer Čelzija, jer su britanski mediji dvomeč sa Junajtedom vidjeli kao posljednju šansu da Italijan zasluži povjerenje Romana Abramoviča i za narednu sezonu.

Kako je Karlito izgubio još jednu „partiju šaha” sa ser Aleksom Fergusonom, šanse da ostane u Čelziju su ravne nuli.

- Mančester ja zaslužio pobjedu, jer mi nismo davali golove u momentima kada smo bili bolji. Naš protivnik jeste i to je razlika - kazao je Anćeloti.

Čelzi je opet bio blijed, kao i Fernando Tores, čovjek kojeg malo ko na „Stemford bridžu” ima živaca da čeka da proradi. Nije imao ni Anćeloti, zato je umjesto njega na poluvremenu uveo Drogbu...

- Drogba je odigrao odlično od kada je ušao. Tores? Moramo da vjerujemo da će da bude bolji - nije krio razočaranje Italijan.

BARSA SPREMNA ZA REAL, OVACIJE ŠAHTJORU

Barselona se nije opustila ni u meču koji joj je to dozvoljavao, pa je trijumf u Donjecku bio prava uvertira za mečeve protiv Reala u Primeri i Kupu Kralja.

Opet je pečat dao Lionel Mesi (postigao 9. gol u Ligi šampiona), iako je i Šahtjor, kao i u prvom meču u Kataloniji, ostavio utisak ekipe koja je mogla da se nosi sa svakim sem sa mašinerijom Pepa Gvardiole. Zato su i navijači „rudara” nakon utakmice ispratili ovacijama svoj tim, uprkos laganoj eliminaciji od „blau-grane”.

- U Donjecku je teško igrati, vidjelo se to i u ovom meču, zato sam srećan što smo pobijedili. Real? Sada se okrećemo derbijima, vjerujem da će da bude zabavno - istakao je Gvardiola.

Bonus video: