Specijalni protiv Totenhema 500. put na klupi

Srećan sam zbog jubileja, a u Realu bih želio da dočekam i 600. utakmicu. Ipak, kada ste trener ovako velikog kluba morate da budete spremni na život od danas do sjutra - rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.04.2011. 18:00h

Real je u naletu, plasman u polufinale i sudar sa Barselonom niko ne dovodi u pitanje, ali Žoze Murinjo ne želi da njegov izlet do Londona i dvodnevni povratak na Ostrvo prođu nezapaženo.

Portugalac se vraća na tlo gdje je potvrdio da je čudo od trenera, a sjenku na meč sa Totenhemom bacio je njegov jubilej - sjutra će 500. put u karijeri biti na klupi.

- Srećan sam zbog jubileja, a u Realu bih želio da dočekam i 600. utakmicu. Kada ste trener ovako velikog kluba morate da budete spremni na život od danas do sjutra - rekao je Murinjo.

Ponosan je na sve što je do sada uradio u karijeri - od prvog meča u Setubalu 2000. godine je proslavio 17 trofeja (od toga dvije Lige šampiona i šest titula u prvenstvima Portugala, Engleske i Italije).

- Za mene je velika stvar što sam veliki dio tih mečeva vodio na najvećem mogućem nivou. Tek sam na pola puta, želim da proslavim i 1.000. nastup na klupi - kazao je Specijalni.

A Murinjo sjutra veče, makar po najavama, na svom jubileju neće imati najjači sastav Reala. Očekuje se da odmori Kristijana Ronalda, Anhela di Mariju, Rikarda Karvalja, Pepea, Serhija Ramosa... To je, uostalom, logično ako se zna da će u narednih sedam dana dva puta da igra protiv Barselone.

- Naravno da mislimo na Barselonu, ali prije svega nas čeka utakmica sa Totenhemom. U prvom meču smo napravili veliki rezultat, a u revanšu treba da ga potvrdimo - jasan je bio Portugalac.

Poraz od četiri gola razlike je smirio i navijače Totenhema, ali i menadžera Harija Rednapa.

- U ovakvoj situaciji ne možete da ne mislite da je ovaj dvomeč riješen. Nama treba čudo, ali zašto da ne vjerujemo u njega. Sjetite se šta je prošle godine uradio Fulam protiv Juventusa u Ligi Evrope... Taj meč je pokazao da je sve moguće i da je, ako igrate dobro, svaki rezultat dostižan - rekao je Rednap.

Garet Bejl jedva čeka da meč počne.

- Real nije bio toliko bolji kako rezultat govori. Igrali smo dugo sa igračem manje, to nam je mnogo otežalo postavljanje na terenu. Dužni smo navijačima da popravimo utisak iz Madrida i siguran sam da ćemo u revanšu da budemo bolji - kazao je Velšanin.

U timu iz Londona neće igrati Piter Krauč koji je isključen na prvom meču, ali se vraća Aron Lenon (nije igrao na „Bernabeuu”).

Totenhem - Real M. (prvi meč 0:4)

London - Stadion „Vajt Hart lejn”. Sudija: Nikola Ricoli (Italija): Početak u 20.45.

Totenhem (4-2-3-1): Gomes - Ćorluka, Doson, Galas, Asu - Ekoto - Hadlston, Modrić - Lenon, Van der Vart, Bejl - Pavljučenko (Defo).

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Albiol, Garaj, Marselo - Kedira, Ćavi Alonso - Granero, Ozil, Kaka - Adebajor.

Bonus video: