Boljević se odomaćio u Krakovu

"Zadovoljan sam, postepeno sam dobijao i koristio šansu, vjerujem da će sve ići kako treba i u nastavku sezone", kazao je vezista Krakovije.
0 komentar(a)
Vladimir Boljević, Foto: Www.cracovia.pl
Vladimir Boljević, Foto: Www.cracovia.pl
Ažurirano: 11.04.2011. 18:26h

Novi crnogorski internacionalac Vladimir Boljević polako ali sigurno stiče afirmaciju u elitnom poljskom šampionatu. Pouzdani vezista je u minulom kolu prvi put bio starter u Krakoviji, i sve je završeno na najbolji mogući način po njega i ekipu iz Krakova. Boljevićev tim je slavio sa ubjedljivih 3:0 protiv Legije iz Gdanjska, i time povećao šanse da sačuva prvoligaški status. Krakovija je na posljednjem mjestu, ali je u prvih šest proljećnih kola osvojila 11 bodova (tri više nego u čitavoj jesenjoj polusezoni).

"Sigurno da nam svaki bod puno znači, a ukoliko u svakom narednom meču budemo na istom nivou kao i do sada, mislim da neće biti nikakvih problema, da ćemo izboriti opstanak", kaže Boljević.

Bivši vezista Zete nije bio u kombinaciji za startnu postavu u prva dva proljećna kola, a potom je debitovao na utakmici protiv Leha u trećem kolu (ušao u igru u 90. minutu). Nakon toga odigrao je dvadesetak minuta protiv Korone, te poluvrijeme na gostovanju Gornjiku. U posljednjem meču bio je starter, i na terenu proveo 82 minuta.

"Kasno sam se priključio ekipi, pet dana pred početak proljećnjeg dijela prvenstva. Zadovoljan sam, postepeno sam dobijao i koristio šansu, vjerujem da će sve ići kako treba i u nastavku sezone. Liga je dobra i medijski maksimalno ispraćena", dodao je vezista Krakovije.

Boljević ima puno razloga za zadovoljstvo i kada sagleda kompletnu sezonu. Sve je počelo još jesenas sjajnim izdanjima u dresu Zete, a nakon dobrih partija na zimskim pripremama u Antaliji, stigao je inostrani transfer. Zeti loše ide u nastavku sezone, a njen trener Dejan Vukićević uporno ponavlja da ekipi puno nedostaje Boljević.

"Sigurno da je kada se sve sabere prošla godina najuspješnija za mene. U Poljskoj su bolji uslovi, infrastruktura takođe, a posebna draž je u tome što se liga ovdje zaista mnogo prati. Situacija je, dakle, puno drugačija u odnosu na naše stadione, na kojima je posjeta slaba", ističe Boljević.

Bonus video: