Ferguson se uzda u pakao „Old traforda”

Junajted nije poražen na „Old trafordu” od 2005. godine i okršaja u polufinalu protiv Milana, pa je jasno da „đavoli” drže sve u svojim rukama
0 komentar(a)
Mančester, Foto: REUTERS
Mančester, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.04.2011. 16:54h

Mančester junajted u revanšu protiv Čelzija želi da dokaže da je apsolutni vladar na Ostrvu, a ako se gleda tradicija ser Aleks Ferguson i njihovi igrači su previše ozbiljni i iskusni da bi propustili priliku da se još za korak približe finalu na „Vembliju”.

Junajted, naime, nije poražen na „Old trafordu” od 2005. godine i okršaja u polufinalu protiv Milana, pa je jasno da „đavoli” drže sve u svojim rukama. Takođe, u svom hramu Mančester ove sezone nije izgubio nijednom.

Ferguson je na konferenciji za medije pričao više o Čelziju i njegovoj opsesiji da osvoji Ligu šampiona.

- Da, Čelzi više od svega želi da osvoji ovo takmičenje, zato je i kupio igrača kalibra Fernanda Toresa. Osjećaj kada ste prvaci Evrope je nevjerovatan, nikada neću zaboraviti kada smo mi to uradili u Barseloni 1999. godine - rekao je Ferguson.

Da li je Škot želio da dokaže koliko je Čelzi mali klub za Junajted, to je ostala tajna, ali je ubrzo počeo priču o još jednom okršaju ova dva tima.

- Ta Čelzijeva glad koju sam pomenuo ne znači da sada oni žele da dođu do polufinala više nego mi. Ostvarili smo veliku prednost u prvom meču, ali se niko ne zavarava da je ovaj dvomeč riješen. Naprotiv, tek nas čeka pakao, jer je Čelzi spreman na sve - kazao je Ferguson.

Ključni problem Čelzija u drugom dijelu sezone je i dalje da dobije pravog Toresa. Od kada je došao u Čelzi iz Liverpula nije postigao nijedan gol, a londonski tim je za to vrijeme dobio samo pet od 10 utakmica sa njim na terenu.

O Toresu je ovog puta pričao Izraelac Josi Benajun, koji je bio cimer sa Špancem u Liverpulu, a sada je i u Čelziju.

- Kažem vam da je on najbolji napadač na svijetu, a golovi će doći. Svi mogu da zapadnu u krizu, a siguran sam da će Fernando da ubrzo počne da pogađa - istakao je Benajun.

Kako god, po najavama, Tores neće dobiti šansu od starta na „Old trafordu”, jer bi trebalo da Karlo Anćeloti lansira trio Anelka-Drogba-Maluda.

- Spremni smo da se borimo do kraja, jer možemo da igramo sa Mančesterom. U prvom meču nismo zaslužili poraz, ali i dalje imamo šanse da nadoknadimo sve - poručio je Džon Teri.

Mančester j. - Čelzi - prvi meč 1:0

Mančester - Stadion „Old traford”. Sudija: Olegario Benkerensa (Portugal). Početak u 20.45.

Mančester junajted (4-4-2): Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra - Valensija, Kerik, Gigs, Nani - Ernandes, Runi.

Čelzi (4-3-3): Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol - Ramireš, Esjen, Lampard - Anelka, Drogba, Maluda.

Bonus video: